Взимат му книжката за 15 месецаГодина и три месеца условна

...
Взимат му книжката за 15 месецаГодина и три месеца условна
Коментари Харесай

По бързата процедура: Година и три месеца условно за шофьора, нападнал жена в Пловдив

Взимат му книжката за 15 месеца

Година и три месеца условна присъда за водача от Пловдив, който счупи двете огледала на автомобила на жена в града по тепетата. Ботьо Георгиев ще се лиши и от правото да кара за 15 месеца. До тази присъда се стигна, откакто мъжът призна виновността си и подписа съглашение.

Сцената на експанзия се разиграва на оживения надлез „ Родопи “ в час пик. Албена Чавдарова пътувала в автомобила със своя другарка. На зелен светофар прави позволен ляв завой, когато различен автомобил ги настигнал. „ В същия миг моята другарка ми сподели, че той дава мръсна газ, с цел да ни настигне. Нищо неприятно не съм му направила. След това той ме изпревари от дясната страна. Застана пред колата и наби на два пъти спирачки, при което аз също стопирах ”, спомня си пострадалата.

Мъжът слиза и гневно се насочва към автомобила на двете дами. Опитва се да отвори шофьорската ѝ врата, само че Албена се заключва. „ Опитваше да ме удари по главата. Крещеше, че ще ми разбие главата и ще ме убие. Псувните не желая да ги изтъквам. След това стартира да блъска по стъклото в профил и когато видя, че не може да го счупи и да ме удари, си изля експанзията с чупене на огледалото ”, изяснява Албена.

Тя отхвърля да е предизвикала или препречила пътя на нападателя. Пред проверяващите обаче мъжът споделя друга версия. „ Твърди, че е имало борба от позиция на това, че дамите от другия автомобил били ги засекли малко по-рано ”, сподели прокурорът в Районната прокуратура в Пловдив Пламен Пантев.

Собственичката на потрошения автомобил е подала тъжба в полицията. Часове по-късно мъжът бил арестуван. Прокуратурата му повдигна обвиняване за безчинство. Щетите по автомобила на дамата са за към 1000 лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР