Взехме решение да предложим Илияна Иванов за еврокомисар. Тя е

...
Взехме решение да предложим Илияна Иванов за еврокомисар. Тя е
Коментари Харесай

"Разпознаваема в Брюксел и компетентна": ГЕРБ предлага Илияна Иванов за еврокомисар

„ Взехме решение да предложим Илияна Иванов за еврокомисар. Тя е доста познато лице в Брюксел и е доста способена “, заяви водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти пред Народното събрание.

Решението е взето след среща на Изпълнителната комисия и парламентарната група.

Очаквайте детайлности.

Коя е Илияна Иванова?

Илиана Иванова е родена в Стара Загора. Завършва ГПЧЕ „ Ромен Ролан “ в родния си град. През 1998 година се дипломира с бакалавърска степен по интернационалните стопански връзки През 2004 година пази магистърската си дисертация по интернационалните финанси в Thunderbird school of Global Management, Аризона.

Работи в американски финансови и банкови институции, а преди този момент и като координатор по интернационалните финансови институции в Министерство на земеделието и храните на Република България.

Тя е евродепутат в Европейския парламент от 2009 г. до 2012 г. По време на нейния мандат в е заместник-председател на комисията по бюджетен надзор, заместник-председател на специфичната комисия по икономическа, финансова и обществена рецесия, заместник-председател на делегацията на Европейския парламент за връзки с Китай, член на комисията по вътрешен пазар и отбрана на потребителите, заместник-член на Комисията за стопански и парични въпроси.

От 1 януари 2013 г. е член на Европейската счете палата. На 21 септември 2016 г. е определена за декан на одитен състав II, отговарящ за одита в областта на структурните политики, превоза и енергетиката. През септември 2018 г. е определена за втори мандат декан на одитен състав II.

Тя приказва български, британски, френски, немски и съветски език.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР