взе решение да изиска доказателства и документи от Търговския регистър

...
взе решение да изиска доказателства и документи от Търговския регистър
Коментари Харесай

ОИК-София ще проверява дали Васил Терзиев е излязъл от фирмите си

взе решение да изиска доказателства и документи от Търговския указател във връзка със сигнала за евентуална несъответственост на кметската служба на Васил Терзиев поради дяловото му присъединяване във компания “Мадж.ио ” ООД.

На 22 декември 2023 година, в 13:00 ч., ОИК - Столична община организира изключително съвещание във връзка сигнала, като беше взето протоколно решение от комисията, на съображение член 87, алинея 1, т. 1 ИК, вр. с член 9, алинея 1 и алинея 2 Административнопроцесуален кодекс, да бъдат изискани доказателства и документи от Търговски указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел при Агенция по вписвания и от Столичен общински съвет, като след приемане на изисканите документи ръководителя на комисията ще насрочи ново съвещание.

От екипа на Терзиев изявяват подготвеност да окажат цялостно подпомагане на институциите за изясняване на обстоятелствата и събитията.

" Близо месец преди клетвата за кмет, още на 17 октомври 2023 година, Васил Терзиев излиза от миноритарното си присъединяване в сдружението, в което не е изпълнявал управническа функционалност, с контракт за прекачване на дялове. Това е датата, от която Васил Терзиев в действителност престава да бъде притежател.

Отговорност на сдружението, от което той излиза месец преди встъпването си в служба, е да отрази измененията в Търговския указател.

Жалбата е неоснователна, тъй като действието на контракта за прекачване на дялове настава с постигането на единодушие, а съгласно Закона за комерсиалния указател вписването на променените условия има единствено оповестително и защитно деяние ", се показва в позицията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР