Вярващи от град Левски се събират днес пред църквата Света

...
Вярващи от град Левски се събират днес пред църквата Света
Коментари Харесай

В Левски протестират заради уволнен свещеник

Вярващи от град Левски се събират през днешния ден пред църквата „ Света Параскева “ на митинг в отбрана на уволнен духовник.

Започнала е и подписка за неговото възобновяване на работа, която досега е подкрепена от 1400 души, оповестява БНР. Отец Християн Стефанов е уволнен от Търновския митрополит през януари тази година, само че схваща за заповедта за уволняване едвам през вчерашния ден от интернет пространството.

От юни месец в църквата в град Левски служи и различен духовник, изпратен от Търновския митрополит. Местните миряни напълно поддържат своя отец Християн Стефанов и за следващ път ще стачкуват в негова отбрана. " Миряните желаят своя духовник. Отец Християн постоянно е бил до всички нас и в положително, и в неприятно. Църковното настоятелство в града би трябвало да се събере, щом митрополита не желае да пристигна, и да отиде там да каже какъв брой хора се застъпват за свещеника и какво се случва и за какво се случва по този метод “, сподели Ралица Драгостинова, който е измежду уредниците на митинга.

Чрез предоставяне на публичност на протичащото се християните от Левски търсят поддръжка на настояването си да бъде върнат техния духовник и нравствен водител.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР