Вярваме в европейския дух, но сме готови да затворим границите

...
Вярваме в европейския дух, но сме готови да затворим границите
Коментари Харесай

Италия заплаши: Ще затворим вратите на онези, които ни държат отвън

Вярваме в европейския дух, само че сме подготвени да затворим границите си за оня, който не ни почита. Така италианският министър на външните работи Луиджи ди Майо разяснява в изявление за в.”Кориере каузи сера” затварянето за туристическия поток от Италия, оповестено от някои страни.

На въпрос на вестника какво желае да каже с неотдавнашните си думи, че Италия няма да остане безмълвна пред тези, които я третират като санитарен пункт, Ди Майо дава отговор, че „ мачът ще стартира на 3 юни (тогава отпада условието за слагане под карантина в Италия на жителите на Европейски Съюз - бел.а.), тъй като е комплицирано да преговаряш с непозната страна, до момента в който към момента имаме рестриктивни правила”.

На въпрос на изданието дали италианското държавно управление ще затвори границите си за тези, които не желаят италианците, Ди Майо споделя, че Италия има вяра в съдействието, само че също и в реципрочността. „ Италия се отличи с прозрачността си и нашите данни са доста успокоителни. Не желаеме да повдигаме полемики, само че в случай че някой мисли да ни затваря вратата под носа единствено поради ползите си, то тогава ще отвърнем. Ако сме изправени пред персонализми, вратата ще я затворим и ние. Налице е обаче градивен разговор от страна на доста страни.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР