Вярвам в щастливата развръзка. Изразявам благодарност към всички, които са

...
Вярвам в щастливата развръзка. Изразявам благодарност към всички, които са
Коментари Харесай

Топ следовател с разкрития за Сашко. Грешката на баща му

Вярвам в щастливата развръзка. Изразявам признателност към всички, които са взели участие по работата в този случай. Малко хора знаят какви невероятни компликации са срещнати и какъв брой старания би трябвало да се положат, с цел да се организира тази невиждана организация, съгласно моя опит. Това сподели топкриминалистът Ботьо Ботев в ефира на bTV, съобщи БЛИЦ. 

Ботев разяснява и схващането, че първите часове след изгубването на даден човек са най-важни за откриването му, както и изрази някои свои подозрения по отношение на алогчиното държание на бащата на Сашко, които станаха мотив за съществени спекулации в обществото. 
-->
" Винаги в един сходен случай най-съществените и значими са първите часове, тогава  се събира директната информация, която може да се реши и да се вършат заключения, да се изградят хипотезите.

Имаше от начало доста несъгласия. Аз персонално съм следил нещата. В поведението на бащата имаше някои неща, които нереално се представяха.

Това е видяно от всички хора, в това число и работещите по случая. Но има и друго. 

Психиката на всеки човек е друга, тъй че бащата в една такава обстановка, някои несъответстващи дейности от него имат пояснения ", сподели Ботев.

Криминалистът също акцентира огромна неточност на бащата на Александър. 

" Сега неточност е това, че той е подал късно информацията, очаквали са това, което нормално се е случвало и при другите изгубвания на детето. Имено заради това по-късно са потърсили помощ. При една бърза реакция може би щеше да се стигне до позитивен резултат още през първите часове ", сподели той. 

Ботев бе безапелационен, че това дете е воин. " Лично аз считам, че естествен човек при естествени условия мъчно би издържал на сходни неща. Да не приказваме, че физическата издръжливост е едно, само че това е дете на 12 години. Нощта въздейства доста душевен върху всеки естествен човек, а той е дете, което е за приказ и показ в практиката ", разясни той.  

Ботев похвали и организацията на доброволците, взели участие в намирането на Сашко. " Искам да отбележа нещо друго. Спонтанността на организацията сподели, че българският дух е на равнище да се провежда при сходни обстановки. На назад във времето обаче остана работата на оперативните служби, бе построен щаб, където се преценяваха нещата и се вземаха решенията. 

Дали е обикалян този регион, само че в тази обстановка може да минеш около него и да не го забележиш. Така, ч е оценката да се върнат към това нещо въпреки всичко е въз основата на някакъв разбор ", сподели той. 

Криминалистът разкри, че е имал доста случаи за изчезнали деца в кариерата си и много злокобни обстоятелства към тях.

" По принцип, нормално, такива неща стават в разграничени фамилии, има опити за изкарване на деца зад граница. Изгубени деца. Подобно нещо се е случвало. Когато обаче бързо се отреагира, сме намирали, за жалост, трупчетата на деца. Има много забавни случаи.

Обикновено намерили се натрупа и колкото по-бързо, толкоз по-бързо се вземат решение нещата. Но те не са обект за разискване. Лично с моя опит не съм допускал, че това дете може да остане живо ", сподели той. 

Ботев отхвърли слуховете и конспирациите към изгубването на Сашко, които циркулират в обществото, че, да вземем за пример, детето е държано в плен от педофил или за откуп. 

" Лично моето мнение е, че тук в действителност се касае за едно инцидентно обособяване въз основата на душeвността на детето и да се приказва за принуждение е малко нереално и не е удачно за тази обстановка. Детето изчезва пред погледа на татко си. Как си представяте, че тъкмо тогава има човек, който би трябвало да го отвлече? ", попита той.

При това  топкриминалистът разкри една огромна загадка за него и случая. Оказва се, че тайно е следял бащата от близко, когато е обявявал премията за откриването на сина си, с цел да може от първо лице да направи оценка на неговото държание. 

" Откровено казано, също преценявах неговите дейности. Неговите дейности до известна степен бяха нелогични. Но това си има пояснение.

Никой не е в час, който да каже по какъв начин ще реагира  в тази обстановка. Ще ви кажа дребна загадка. Вчера бях на мястото където той оферираше премията.

Исках да придобия директните усещания от него. Ами в избрани моменти той се държеше също несъответстващо. В един миг душeвността му не устоя и приключи всичко. Впечатленията и там, че тоя човечец бе зает. Но самото му първото държание, за метода на изгубване на детето, будеше известни съмнения ", разкри Ботев. 

Той даваше известни учредения да бъде подложен на полиграф, само че това не е процедура при такива случаи, добави криминалистът. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР