Вярвам, че водна криза в Бургас няма да има. Ние

...
Вярвам, че водна криза в Бургас няма да има. Ние
Коментари Харесай

И министър Танева обеща - няма да има водна криза в Бургас

Вярвам, че водна рецесия в Бургас няма да има. Ние поддържаме бент. " Порой "  и " Ахелой "  да бъдат предадени на Общината за питейно-битови потребности.
Това съобщи в ефира на министърът на земеделието Десислава Танева по мотив изявлението на екоминистъра Емил Димитров в Народното събрание предишния петък за предстояща водна рецесия в Бургас и че министерството на районното развиване и министерството на земеделието воюват между тях.

" Много добра е връзка ни с Министерство на околната среда и водите и министър Емил Димитров. Не знаех, че е бил болен от COVID-19. Чуваме се постоянно с министър Димитров и имаме доста добра връзка. Дебатирахме другите позиции сред двете министерства по няколко тематики. Имаме общи тематики и наредби, които взаимно се гласоподават. Не го бях чувала известно време и след прибирането му след болестта от ковид, той беше прекомерно прочувствен “, уточни Танева.

По нейните думи цялата документи, нужна за прехвърлянето на язовирите от подопечното ѝ министерство на районното, е предадена публично по административен път.

Според земеделския министър изявлението на Димитров не е било нужно, само че " сътрудника ѝ по този начин е решил ". Танева не счита, че зад думите на екоминистърът се крие " политическа конспирация ", тъй като въпреки да е от друга партия, се схващат чудесно.

" Вярвам, че няма да има водна рецесия в Бургас. Вярвам на министър Димитров, на кмета Димитър Николов ", съобщи Танева. 

Земеделският министър разяснява и по какъв начин ще бъдат изхарчени парите от Европа за възобновяване от коронакризата в нейния сектор. Два плана са утвърдени. Единият е за създаване електронна осведомителна система – и за обществените органи, и за земеделските стопанства. Вторият е за въстановяване и рационализация на " Напоителни системи " и обхваща 265 обекта, от които 165 са за напояване, а останалите са за отводняване. Целта е да се усъвършенства напояването, като се усъвършенства разхода на вода.  

" Земеделието би трябвало да се приспособява към климатичните промени. Тази рехабилитация е извънредно нужна, тъй като системата не е задоволително поддържана в продължение на 30 години. Причините са доста и разнообразни. Без функционираща такава система, не може да имаме конкурентноспособно земеделие в дълготраен проект. Не можем да пропиляваме естествени запаси “, уточни Танева. 

По думите й, с провеждането на тази промяна напояваните площи в Североизточна България ще се усилят 11 пъти, а в Югозападна – 6 пъти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР