Вярвам, че тези мъже са от НСО, имаме такава информация

...
Вярвам, че тези мъже са от НСО, имаме такава информация
Коментари Харесай

Христо Иванов: Гардове на НСО охраняват резиденцията на Доган в парк Росенец

Вярвам, че тези мъже са от НСО, имаме такава информация и ще се борим това да се потвърди. Това съобщи в БТВ „ Тази заран " съпредседателят на „ Демократична България " Христо Иванов, откакто през вчерашния ден някогашният правосъден министър беше изпъден от брега в парк „ Росенец " от охранители, които съгласно него пазят почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

В публично писмо службата за защита не даде безапелационен отговор дали това са нейни чиновници, от там написаха: „ НСО отхвърля да бъде въвличана в политически акции, без значение от техните подбуди ".

Ако те признаят, че тези мъже са техни чиновници, ще възникне въпросът да ги уволнят, а те не могат, тъй като тези хора са гавазите на Доган. НСО не могат да ги освободят по политически аргументи, уточни Иванов.

Борисов би трябвало да отговори за какво НСО продължава да охранява Доган. Защо НСО продължава да охранява Пеевски? Колко коства това на страната, на данъкоплатеца? Колко коства защитата на Пеевски в чужбина? Призовавам и премиера, и президента да упражнят пълномощията си, сподели някогашният правосъден министър. Той описа, че е останал шокиран, когато видял, че един от гардовете е изхвърлил българския байрак. По този метод, българският байрак да бъде потиснат, на всичко от горната страна, което се случва там. Защото това е една превзета българска територия, която български институции са били принудени да си затварят очите за нея, сподели Иванов и добави, че през днешния ден ще алармират прокуратурата за поругаването на трибагреника.

Бившият правосъден съобщи, че за събота, 11 юли, е проведено всеобщо вървене на „ Росенец " - в символ на митинг. Моят проблем не е, че е имало някакъв случай или някой ме е изблъскал във водата - казусът е, че хора се усещат безусловно безнаказани, те се усещат, че имат гаранция да си вършат каквото желаят, сподели още той.

Христо Иванов изясни, че „ Демократична България " от много време се занимава с проблема „ Росенец ". По думите му това е емблема, която демонстрира по какъв начин законите за избрани хора не важат. Ситуацията там поражда с „ Лукойл ", нефтобазата, за която има дългогодишни подозрения, че България се е отказала от елементи от своя суверенитет - не следи какво и какъв брой се внася там, разяснява Иванов и посочи, че партията му е изискала от Национална агенция за приходите информация за „ Лукойл ", само че макар решението на съда да я получат - към момента приходната организация не им е дала тези данни.

Христо Иванов уточни, че Общинският съвет в Бургас е въвел в подвеждане жителите, откакто общинският път, водещ към „ Росенец ", е бил трансфериран на компания, обвързвана с Ахмет Доган. Иванов добави, че решението към момента не е влезнало в действие.

Преди 20 дни се опитахме да влезем по този общински път и това ни беше отказано. Установихме, че никой не може да влезе. Никой не може да изясни за какво там има преграда и се стопират хората. Брегът край „ Росенец " е държавна благосъстоятелност. Това проличава от кадастралната карта, сподели някогашният правосъден министър.

Съпредседателят на „ Демократична България " уточни, че по проблема са се обърнали и към регионалния шеф на Бургас. По думите му той също е удостоверил, че земята е държавна благосъстоятелност и няма концесия. Това е български бряг, това е държавна благосъстоятелност и ние пожелахме да го посетим. След като не успяхме да стигнем по общинския път до него, единственият метод беше с лодка. Ние не отидохме да вършим скандал, никого не сме предизвикали или обидили, добави Иванов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР