Вярвам, че разумът ще надделее в името на стабилността. Министърът

...
Вярвам, че разумът ще надделее в името на стабилността. Министърът
Коментари Харесай

Пеевски: Асен Василев да преосмисли модела си на взаимодействие с парламента

" Вярвам, че разсъдъкът ще надделее в името на стабилността. Министърът на финансите да премисли модела си на взаимоотношение с Народното събрание ", написа в своя позиция депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Това оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.
Прочетете още
Цялата позиция гласи:

В последните дни буди неразбиране фактът, че финансовият министър Асен Василев е градивен в диалозите, водени в Народното събрание и по телефона, само че напускайки постройката на Парламента, като че ли освободен от отговорност към дадената дума и джентълменското съглашение, показва назад мнение пред медиите.

Конкретният мотив е контрактуваното в наша среща опазване на 9%-то Данък добавена стойност за ресторантьорския бизнес, както и отпадането на препоръчаната от него мярка, известна като “донос-бонус ”.

В извършения диалог в Народното събрание, в който участваха и Бойко Борисов и Делян Добрев, тематиката беше разисквана задълбочено и при ясно заявена поддръжка за това да се извърши пакет от ограничения, с които да се реализира оптимално изсветляване на бизнеса, бе реализирано изрично общо единодушие, в това число и от министър Василев, за запазването на данъчната ставка от 9%. Защото като политици, ние сме длъжни да следваме дневният ред на обществото и със всички свои решения за работим за богатството и ползите на хората. И разговорът, който имахме и на тази среща беше повече от добър.

За страдание, часове по-късно министър Василев избра трибуната на Министерски съвет, с цел да се отметне от постигнатите сделки, а в ефира на БТВ в неделя още веднъж настоя за своето решение да върне 20% Данък добавена стойност за сектора.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР