Вярно ли е, че на фронта е било истински ад“,

...
Вярно ли е, че на фронта е било истински ад“,
Коментари Харесай

Украйна загуби 360 души при една атака - хукнаха да бягат и загубиха 6 танка и 4 БТР. Така ще бъде и край Херсон

Вярно ли е, че на фронта е било „ същински пъкъл “, както сподели Зеленски? На какво се надяват украинците? И кой води война за Украйна? Кореспондентът на КП Александър Коц предава от фронтовата линия

Тук е в действителност ад

Украинските доброволци назовават боевете в село Пески в ДНР личен пъкъл. Твърди се, че нямат контрабатареен огън, от украинска страна работят две минохвъргачки 82 и 120 мм. Само че в този момент не бих приел на религия всичко, което написа елементарен войник от окопа. Той не може да знае какъв брой минохвъргачки има на Донецкото направление.

Съдете сами: Донецк продължава да бъде обстрелван, не престават да ни обстрелват с ракетни снаряди с отдалечено миниране (същите „ венчелистчета “, на които към този момент се взривиха няколко цивилни). Да, преимуществото в артилерийския огън към този момент е на страната на Русия, и то освен в региона на Пески (въпреки че това в действителност е основно населено място в покрайнините на Авдеевка).

Не бих оценил обстановката в тази ситуация единствено по един пост във Фейсбук (социална мрежа, неразрешена в Русия). Въпреки че те са присъщи за всички региони, където в този момент тече настъплението. За пет месеца главният професионален гръбнак на украинската войска беше съвсем изцяло сплескан.

Не, несъмнено, към момента има боеспособни елементи, които се образуват от професионални военнослужещи, само че това, което виждаме на фронтовата линия, са в по-голямата си част мобилизирани резервисти, освен това от Западна Украйна. А те нямат нито съответната подготовка, нито уменията, нито най-важното – мотивацията да се борят и да пазят позициите си.

В момента обстановката е почти същата в посока Соледар - Артемовск. Тук безшумно беше пробита първата отбранителна линия, те към този момент се зацепиха за градските постройки, т.е. боевете към този момент се водят вътре в град Соледар, съумяха да влязат от източната страна.

Но това не значи, че Украйна не се озъбва. Напротив, озъбва се крепко, въпреки нерядко и за лично злощастие. Например, те се пробваха да контраатакуват в посока Артьомовск. Три батальона с поддръжката на танкове, артилерия. Тръгнаха. И в последна сметка си го получиха по този начин, че съгласно мен през днешния ден ще бъде доста драматичен ден за Украйна. Само за един, единствено тук починаха повече от 360 украински бойци. Те се натъкнаха на отбранителната стена на ЧВК Вагнер и съюзническите сили. Тогава ги подпукаха по този начин, че с изключение на хората изгубиха и шест танка, четири бронетранспортьора, бойни машини на пехотата и два, в случай че не се неистина, дрона „ Фурия “.

Зеленски реалокира артилерията под Херсон

Имаме и доста доста преимущество в артилерията. Освен това, в доста връзки това става с помощта на Киев. Зеленски трансферира част от артилерията, която участваше в контрабатарейната борба, от Донбас в посока Херсон.

И по този начин, това, което се случи край Артьомовск, където Украйна загуби 362 души за ден, е образец по какъв начин ще нападат Херсон. Защото има големи открити пространства и нищо няма да ги прикрие от съветската артилерия.

Ето, пробваха се да завладяват дребното село Покровское и изгубиха 360 души, а какво ще стане, в случай че се опитат да напреднат към Херсон по степите, където съветската артилерия, несъмнено, няма да млъкне, а ние имаме много съществени сили, съсредоточени там.

Носят се даже клюки, че господин Залужни, командващ въоръжените сили на Украйна, се е обърнал към Зеленски с претенции да върне артилерията назад в Донбас, с цел да не се изгубят там основни точки на защитата. Сега това е Авдеевка, това е линията Северск - Артьомовск, след което остава единствено линията Славянск - Авдеевка.

Така че тези прилагателни, които разказват протичащото се и същия войник във Facebook, и Зеленски по негов адрес (той назовава всичко ад и ад) - по този начин е в реалност. Води се доста сериозна артилерийска работа по съперника.

Байрактар, Джевелин, Хаймарс. Кой е идващият?

Зеленски споделя, че въоръжените сили на Украйна не могат да преодолеят нашето преимущество в артилерия и жива мощ в Донбас. Това е, с цел да измоли от Запада още повече системи, които дават резултат, същите HIMARS, същият CAESAR, същите " три брадви " - M777.

И също по този начин, от една страна, с цел да покаже по какъв начин добре могат да работят (това е правилно, тук няма какво да крием), а въпреки това, той демонстрира, че неналичието на тези оръжия се отразява на обстановката на фронта. Тук, несъмнено, той хитрува, тъй като във връзка с живата мощ въпреки всичко украинската страна има предимство, тук също няма огромна загадка.

При това в някои региони численото предимство може да бъде тройно. Например, когато беше овладяна Углегорската Топлоелектрическа централа. Там врагът беше три пъти повече от атакуващите, макар че съгласно военната просвета би трябвало да е противоположното. Това приказва за образование, тактичност и военна ловкост, които, вероятно, ползват съюзните сили, и които, може би, не доближават у нашите съперници.

Но какъв брой от тази артилерия може да даде Западът - никой не знае. Но те към момента съществуват на предната линия. Те се пробват да ударят центровете за ръководство, складовете - точково. Следователно същите централи непрестанно се местят, складовете към този момент са номадски. Но към момента това им е фикс концепция.

Спомнете си, изначало те споделиха и за Байрактарите: „ Сега ще ни ги дадат и незабавно ще пробием Донбас “. После беше същото с Джавелините, след това с нещо друго. Струва им се, че в този момент ще им бъде даден някакъв тип " wunderwaffe " и с негова помощ ще могат да победят врага. Но в последна сметка пехотата печели. А на фронтовата линия виждаме нискомотивирани, неподготвени маси, които нямат никакво предпочитание за опозиция.

Руснаците се бият, западняците се предават

Имат професионални бойци, само че те стоят на втора линия, осъществявайки подготовката на идната отбранителна линия. И пленниците, които попадат при нас, описват, че в никакъв случай не са виждали не, да кажем, своя ротен, а и командира на взвода. Просто ги хвърлят и им споделят: „ Тук се защитаваш, спри до дъно, не отстъпвай и не се предавай, в случай че отстъпиш, съгласно военновременните закони, ще бъдеш разстрелян. “

И тези нещастни мобилизирани би трябвало да избират сред гибелта за славата на Зеленски и плена в колонията Еленовка, където също могат да бъдат покрити от украински ракети. Всъщност в посока на последното изборът се прави от болшинството, стига да успее.

Но има и елементи, като 72-ра украинска бригада, които се съпротивляват до последно. И те се образуват основно от жителите на източните региони на Украйна - Днепропетровск, Харковска област. И това се изяснява доста просто, тъй като това са същите съветски хора с едни и същи вътрешни настройки: не отстъпвай, не се предавай. Те просто се назовават украинци, само че са руснаци. И през тези сектори, несъмнено, е доста мъчно да се премине.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР