Вучич иска връщане на смъртното наказание в Сърбия. Той каза

...
Вучич иска връщане на смъртното наказание в Сърбия. Той каза
Коментари Харесай

Вучич иска връщане на смъртното наказание в Сърбия

Вучич желае връщане на смъртното наказване в Сърбия. Той сподели в послание към нацията, че е предложил на държавното управление да вкара още веднъж смъртното наказване в Сърбия.

„ Предложих на министър-председателя Ана Бърнабич да върне смъртното наказване, само че тя и държавното управление са срещу, защото тогава ние и Беларус ще бъдем единствените със смъртно наказване в Европа. Вероятно не можем да създадем това поради някои „ доста умни “ конвенции. Аз също в миналото бях срещу смъртното наказване и в този момент горчиво скърбя, че имах такава политическа позиция “, сподели Вучич в петък.

По мотив убийството на двегодишната Данка Илич, което разстърси страната през последните дни, Вучич сподели, че „ в случай че някое действие заслужава смъртно наказване, това е то “.

В изявление за проправителствената телевизия Информер Вучич напомни, че се е застъпил за връщане на смъртното наказване след двете всеобщи стрелби през май предходната година, при които бяха убити общо 18 души.

На 3 май младеж откри огън по свои връстници в учебно заведение в центъра на Белград. В резултат на стрелбата са убити девет души – осем възпитаници и охранител. Още шест деца и един преподавател са ранени и към този момент са в болница. Според известия в сръбските медии 13-годишно момче е пристигнало в образователно заведение с два револвера и коктейли Молотов. По-късно Вучич сподели, че стрелецът ще бъде настанен в психиатрична болница, защото не може да носи наказателна отговорност заради младата си възраст. В страната е разгласен тридневен печал.

В нощта против петък, 5 май, в община Младеновац млад мъж, роден през 2002 година, откри огън от картечница, убивайки осем души и ранявайки 14. След дълго гонене стрелецът беше арестуван. Полицията обяснява събитията към случая

 Източник – Informer.rs/ Превод:SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР