Вторият кръг от втората фаза на ЮЗ трета лига в

...
Вторият кръг от втората фаза на ЮЗ трета лига в
Коментари Харесай

ОБЗОР: Битката за челото и оцеляването на Югозапад продължава

Вторият кръг от втората фаза на ЮЗ трета лига в миналата събота мина с три срещи по-малко.

В група 1, където 10 тима нападат челото на таблицата, не се игра мачът сред тимовете на ЦСКА ІІ и Марек. Тази среща беше отсрочена по молба на армейския клуб поради ангажирани пет футболисти в юношеския народен тим до 18 годишна възраст за две контролни срещи против тима на Полша.  Впоследствие СТК на ЗС на БФС уведоми двата клуба, че мачът ще бъде игран в петък, 31 март, от 16 часа на стадиона в Панчарево.

На стадион Осогово в Кюстендил се срещнаха  тимовете на ФК Кюстендил и Чавдар Етрополе. Този дуел беше самобитно дерби,като и двата отбора бяха с настройка за победа, с цел да могат да се приближат и съкратят разликата с краткотрайния лидер Марек. Той мина с доста борба на терена. Явно младият футболен експерт Мартин Йорданов съумя тактически  в срещата и тя напълно заслужено приключи с резултат 2:0 след две попадения на Марио Евтимов. Така с тази победа тимът на ФК Кюстендил зае второто място във краткотрайното класиране с 19 точки, пет по-малко от намиращият се пред него Марек, който е  с 24 точки и 1 мач  по-малко. Отборът на Чавдар е на 4-то място с 16 точки. В идващия кръг, който ще се играе на 8 април от 17 часа,  ФК Кюстендил ще гостува в Дупница на Марек, а Чавдар ще одобри ОФК Костинброд.

На стадион „ Георги Бенковски ” в град Костинброд се срещнаха едноименния отбор и Балкан Ботевград. Този мач бе извоюван от четата на Иван Редовски с гол на Павел Петков в 68-ма минута. Мачът беше много оспорван, като основният арбитър Иван Донев, който управлява мача на равнище,  сподели два жълти картона на домакините и четири за гостите. След тази забута тимът на ФК „ Костинброд ” заема 5-то място с 13 точки, а Балкан – 7-мо с 11 точки.  В идващия кръг ОФК „ Костинброд ” ще гостува на „ Чавдар ” Етрополе, а „ Балкан ” ще одобри в Ботевград „ Вихрен ” Сандански.

На градския стадион в Сандански се срещнаха тимовете на „ Вихрен ” и „ Банско Тийм ”. В 8-ма минута старши треньорът на гостите Боби Галчев извърши насилствена промяна поради травма на Денис Ангелов  с Борис Ейков. През първата част на срещата не бяха маркирани голове  от футболистите и на двата тима. След почивката футболистите на Ивайло Василев означиха две попадения във вратата на Атанас Тъпигьозов, като едното бе дело на Руслан Иванов от дузпа в 55-та минута, а другото на Раиф Мурадов в 64-та минута. С тази победа тимът на „ Вихрен ”  е на 3-то място във краткотрайното класиране с 18 точки, а на „ Банско Тийм ” – на 6-то място с 11 точки. В идващия кръг на 8 април гладиаторите ще гостуват на „ Балкан ” в Ботевград, а на стадион „ Свети Петър ” в Банско едноименния отбор ще семейства на „ Септември ” Симитли.

На стадион „ Арена Симитли ” в град Симитли се срещнаха тимовете на локалния „ Септември ” и „ Сливнишки воин ” Сливница. Старши треньорът на гъстите Румен Стоянов ,който неотдавна зае този пост, показа, че е разучил добре играта на „ Септември ” Симитли и на база насъбраните усещания е направил някои тактически промени в играта, които са се оказали сполучливи. Единственият гол в срещата падна в 43-та минута от Димитър Панталеев с глава, прострелвайки вратаря на домакините Иван Топалов. До края на срещата и двата тима са имали обстановки за отбелязване на гол, само че положителните намеси на вратарите Иван Топалов  за домакините и Янко Димитров за гостите и неточните удари на нападателите са причина голът на Димитър Панталеев да се окаже златен за гостите, които записаха и първа победа с новия си ментор Румен Стоянов. Така „ Сливнишки воин ” е 8-ми във краткотрайното класиране с еднакъв брой точки – 11 – с „ Банско Тийм ” и „ Балкан ” Ботевград. Отборът на „ Септември ” Симитли е 10-ти с 6 точки. В идващия кръг „ Септември ” ще гостува на  „ Банско ”, а „ Сливнишки воин ” ще семейства на дубъла на ЦСКА София.

В група 2 се изиграха четири вместо шест мача. Отложени бяха срещите  „ Левски ” ІІ - ЦСКА 1948 ІІІ и „ Гранит ” Владая  - „ Славия ” ІІ София. Причината за това е присъединяване на футболисти от трите столични тима  в  юношеския народен тим до 18 години за двете контроли против Полша.  „ Гранит ” и „ Славия ” ще се срещнат на 30 март, четвъртък, от 17 часа, а „ Левски ” ІІ и ЦСКА 1948 ІІІ – 5 април от 17 часа.
На стадион „ Септември ” в град Разлог се срещнаха локалния „ Пирин ”  и дубъла на „ Септември ” София. Като цяло в срещата по-добрият тим бе този на домакините. Пропуските на Димитър Петков-Макето и Любомир Христов през първата част на дуела и на Николай Димиров и Александър Александров-Аци през втората част са причина този мач да приключи без победа за тима на домакините, която заслужаваше на база показаната игра на терена. В 82-ра минута Красимир Шапкаров обстрелва непосредствено вратата на гостите, защитавана от Ивайло Илиев, и присъстващите на стадиона, както и футболистите на домакините, желаеха присъждане на дузпа от основния арбитър Благой Манов за игра с ръка от бранител на столичния отбор.

Това, несъмнено, не се случи, във връзка на което старши треньорът на „ Пирин ” Разлог Димитър Мавродиев показа: „ Надявам се това да е от неведение, а не целеустремено против нашия отбор. От треньорският щаб на гостите споделиха, че това е не 100, а 1000 %-това дузпа ”. При този резултат тимът на „ Пирин ” Разлог заема 17-то място със 17 извоювани точки и е вън от рисковата зона на изпадащите. Отборът на „ Септември ” ІІ София е 15-ти с 20 точки. В идващия кръг тимът на „ Пирин ” Разлог ще семейства на „ Пирин ” Гоце Делчев, а „ Септември ” ІІ София ще гостува на „ Оборище ” Панагюрище.

На стадион „ Сарая ” тимът на „ Оборище ” Панагюрище семейства на „ Ботев ” Ихтиман. Този мач беше изпълнен с много забавни моменти и напрежение на терена. В 20-та минута основният арбитър Владислав Макавеев отсъди дузпа в интерес на гостите, която Владимир Бахъров трансформира в гол за 0:1. В 40-та минута Никола Лалев от тима на „ Оборище ” съумя да изравни за 1:1. Този резултат се резервира до края на първото полувреме. След почивката мачът стана много забавен, с офанзиви пред двете порти, само че тимът на гостите играеше по-добре, само че до отбелязване на гол по този начин и не се стигаше. В 66-та минута  основният съдия Владислав Макавеев отсъди дузпа в интерес на домакините, която Никола Лалев трансформира в гол за 2:1. Футболистите на „ Ботев ” Ихтиман търсеха смяна на резултата, и съумяха две минути по-късно, когато Кристиан Андонов простреля вратаря на „ Оборище ” Стилиян Георгиев и възвърне равенството – 2:2. По-добрата игра на възпитаниците на Валери Свиленов даде своя позитивен резултат в 77-ма минута, когато Георги Найденов накара вратаря на домакините Стилиян Георгиев да вади топката за трети път от мрежата си за 2:3. Старши треньорът на гостите Валери Свиленов изкара Мартин Иванов и Кристиан Андонов от игра и пусна на терена Васил Велев и Георги Юруков. Тези смени бяха тактически. В 87-ма минута основният арбитър Владислав Макавеев сподели втори жълт и червен картон на Богомил Христов от гостите и остави тимът на „ Ботев ” с човек по-малко до края на дуела. С по-добра игра на терена четата на Валери Свиленов покори „ Оборище ” на три пъти и със извоюваните точки е към този момент 13-ти с 21 точки, а „ Оборище ” е на 12-то място с 23 точки.  В идващия кръг тимът на „ Ботев ” ще семейства на „ Рилски състезател ” Самоков, а „ Оборище ” ще гостува на ЦСКА 1948 ІІІ.

На стадион „ Искър ” в град Самоков локалният „ Рилски състезател ” семейства на тима на „ Левски Раковски ”. Доста нерви събраха в този мач феновете, треньорите и футболистите от двата тима. Отборът на гостите търсеше победа непременно, с цел да може да се измъкне от рисковата зона на изпадащите, само че изпусна шанса в самия завършек на срещата. И трите гола в този дуел паднаха през втората част на мача, като два от тях – в продължението, обещано от  проспериращия и перспективен основен арбитър Мурад Адем. Първият гол в мача означи Радослав Василев в 75-та минута с глава лед центриране  от ъглов удар от Иван Вълчанов. В 3-тата минута от продължението Мартин Зимбилев простреля вратаря на домакините Симеон Симеонов за 1:1 и наелектризира ситуацията на стадиона до дъно. Последва ответна офанзива на футболистите на „ Рилецо ”  и Радослав Василев за повторно изпрати топката в мрежата на Ивайло Неделчев за 2:1.

В този мач основният съдия Мурад Адем сподели 1 жълт картон на домакините и 5 за гостите. След  тази победа тимът на „ Рилски състезател ” заема 11-то място с 28 точки, а „ Левски Раковски ” са на 19-то място с 19 точки. В идващия кръг „ Левски Раковски ” ще семейства на „ Надежда ” Доброславци, а „ Рилски състезател ” ще гостува на „ Ботев ” Ихтиман.

На стадион „ Доброславци ” се срещнаха локалния „ Надежда ” и „ Пирин 1914 ” Гоце Делчев. Нагласата на двата тима беше да се завоюват трите точки, които отваряха вратата за излизане от рисковата зона на изпадащите и даваха шансове за оцеляване в групата. Това не се случи и срещата приключи при нулево тъждество. От треньорския щаб на домакините споделиха, че Радослав Илиев и Ивайло Петров  са проиграли чисти голови положения. В същия миг признаха, че в самия завършек на срещата Илия Карапетров е изскочил самичък против вратаря на домакините Калин Дончев и единствено навременната интервенция на  техния страж  е предотвратила попадение и загуба на срещата. „ Битката продължава. Има още доста мачове. Ние ще играем във всеки един по почтен метод ”, показа президентът на „ Надежда ” Доброславци Светослав Мичев.  След това тъждество тимът на „ Пирин ” Гоце Делчев е на 20-то място с 10 точки, а „ Надежда ” са 22-ри с 5 точки.  В идващия кръг гоцеделчевци ще одобряват „ Гранит ” Владая, а „ Надежда ” ще гостува на „ Левски Раковски ” София.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР