Вторият етап от ваксинационната кампания на Бутан срещу коронавирус премина

...
Вторият етап от ваксинационната кампания на Бутан срещу коронавирус премина
Коментари Харесай

Държава, на която България дарява ваксини, е имунизирала 90% от пълнолетното си население

Вторият стадий от имунизационната акция на Бутан против ковид мина съвсем толкоз бързо, колкото и първият, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

В рамките на една седмица на над 90 % от пълнолетните в Бутан е сложена втора доза от ваксина против COVID-19, обявиха публични представители. Бутанските управляващи съумяха да извършат имунизацията толкоз бързо, тъй като този месец получиха дарения, от които половин милион дози от " Модерна " от Съединени американски щати и 250 хиляди дози от " АстраЗенека " от Дания, заяви Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ).

Ваксинацията е сериозен проблем в хималайското кралство, тъй като множеството от хората там живеят в мъчно налични планински региони или водят номадски метод на живот. Бутан бе обиден релативно едва от пандемията. Властите записаха 2500 случая на заразяване с ковид и два смъртни случая, свързани с COVID-19.

България, от своя страна, е на другата прекаленост. От началото на пандемията у нас са сложени едвам 1 988 805 дози, сочат данните на Единния информативен портал. България е на опашката в Европейски Съюз във връзка с имунизацията. Едва 13% от българското население е изцяло имунизирано против COVID-19, макар че има задоволително ваксини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР