Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св.

...
Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св.
Коментари Харесай

Излезе второто класиране за прием на кандидат-студентите за учебната 2019/2020 в СУ

Вторият стадий на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски " за образователната 2019/2020 година беше разгласен през днешния ден. Това заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

4377 новоприети студенти са се записали или са удостоверили специалността, в която са класирани на първия стадий в Софийския университет. За втория стадий на класиране са признати още 566 студенти.

Запълнени след първия стадий на класирането в СУ са специалностите "Графичен дизайн ", "Музикални медийни технологии и тонрежисура ", "Стопанско ръководство ", "Китаистика ", "Японистика ", "Журналистика ", "Право " и "Скандинавистика ".

От 17 до 19 юли, в това число, класиралите се от втория стадий претенденти би трябвало да потвърдят или да се запишат в определената компетентност. Непотвърдилите от второто класиране претенденти губят правото си за присъединяване в третото класиране, което е дефинитивно.

На 23 юли ще бъде разгласен третият стадий на класирането. Записването за него е дефинитивно и би трябвало да бъде направено в интервала 24-26 юли, в това число.

7148 са претендентите, подали документи за банкет в най-старото висше учебно заведение - в Софийския университет. На първо място измежду посочените от най-вече претенденти специалности е "Психология ". На второ място е "Софтуерно инженерство ".

Третото място заема специалността "Право ". На идващите места претендентите са сложили специалностите "Фармация ", "Комуникационен мениджмънт ", "Компютърни науки ", "Английска лингвистика ", "Предучилищна и начална учебна педагогика ", "Журналистика " и "Медицина ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР