Вторият етап на Balkan Offroad Rallye 2023 предложи близо 167

...
Вторият етап на Balkan Offroad Rallye 2023 предложи близо 167
Коментари Харесай

Триумф и несполуки за българските екипажи във втория етап на Balkan Offroad Rallye 2023

Вторият стадий на Balkan Offroad Rallye 2023 предложи близо 167 спортни километра, още веднъж в района на Сигишоара, със спиращи дъха трансилвански гледки и технични трасета, в които главен фактор бе салдото сред правилната навигация и подаването на газ.

Денят бе изключително сполучлив за екипажа Мурат Капаноглу и Александър Трендафилов (Can Am). Българите приключиха правата с трето време за деня, само че насъбрания задатък по отношение на конкуренцията им разреши да се изкачат до първото място в клас SSV-бъгитата. Тандемът има преднина от над 12 минути пред Томас Залескас и Аидас Бубинас от Литва (Can Am) преди утрешният маратонски трети етап/

Не беше неприятен денят и за Димитър Чолаков и Стоян Стоянов (Can Am), които приключиха на 8-о място с 4 минути закъснение зад най-бързите. В генералното нареждане обаче екипажът е на 11-о място, с над 50 минути пасив по отношение на водачите. Константин Чолаков и Ивайло Жеков (Can Am) нямаха необикновен шанс и приключиха стадия на предпоследното 26-о място, а във краткотрайната класификация са 19-и, изоставайки на нежеланите над 2 часа закъснение от водачите.



Още по-тежка бе обстановката за Дончо Цанев и Зорница Тодорова при колите. Тандемът започва много мощно и още при започване на правата стартира да наваксва изоставането си по отношение на Мирослав Заплетал и Марек Сикора (Ford F-150) от Чехия. В последна сметка обаче проблем в диференциала на заднозадвижвания им болид ги извади от играта, защото не съумяха да изкарат целия стадий в контролното време и приключиха на 22-ро място. Така миналогодишните спечелили в Balkan Offroad Rallye 2023 се свлякоха до 19-ото място в подредбата и към този момент са с пасив от над 4 часа и половина по отношение на водачите.

При мотоциклетистите най-бърз във втория стадий на Balkan Offroad Rallye 2023 бе Витаутас Радзевисиус от Литва с КТМ. Водач в генералното продължава да е белгиецът Гюнтер Санен с Husqvarna.

В класа на ATV-четириколките дневната победа бе за поляка Марцин Вилколек с Polaris, а отпред на краткотрайната класификация е сънародникът му и съотборник Иренеуж Остафин.

В паралелния хард офроуд клас Balkan Exteme най-добре с тежкото 61-километрово трасе се оправи естонецът Тарво Класимае, само че отпред на конкуренцията продължава да е сънародникът му Хардо Мере, който приключи стадия с второ време.

Етап 3 на Balkan Offroad Rallye 2023 води кервана на конкуренцията към втория бивак в красивия град Алба Юлия. В менюто за деня са близо 330 километра, а маратонската специфична секция ще е с дължина от над 252 км.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР