Вторите проби са взети от целия 10-километров участък, където имаше

...
Вторите проби са взети от целия 10-километров участък, където имаше
Коментари Харесай

Биляна Гавазова се опита да изпоти Румен Порожанов, но земеделският министър я постави на мястото ѝ

Вторите проби са взети от целия 10-километров сектор, където имаше чума по дребните преживни животни. Те трябваше да покажат, дали има разпространяване на болестта. Аз персонално съм удовлетворен, че те са негативни, тъй като това демонстрира, че чумата не се популяризира. Имаше ясни резултати от френската лаборатория, че чума има. Тези резултати бяха показани. Не мога да отговоря какъв брой тъкмо животни са умряли от чумата. Не желая да заблуждавам с неточни данни. По тази тематика би трябвало да питате БАБХ.
Това сподели в утринния блок на bTV министърът на земеделието Румен Порожанов. " Чума в България имаше и това е доказано от лабораторните проби. В Болярово имаше една проба, за която имаше подозрение за чума. Аз персонално разговарях със притежателите на стадото, само че те отхвърлиха да позволен ветеринарите да вземат втори проби, което е безусловно нарушаване на закона. Щамът на чумата е даден за разбор във френската лаборатория, само че към момента не е изолиран. И френската, и българската лаборатории са упълномощени и лицензирани. Аз съм спокоен във всяко едно отношение. Грешки допуснахме в чисто отзивчив проект. Това беше казано още в самото начало, макар че се организираха срещи с хората и кметовете, само че това е трябвало да стане в един доста по-широк кръг. Оставката на един министър е обикновен акт. Аз не се тормозя от нищо ", безапелационен беше Порожанов.
" Работя професионално с доктор Илиев от БАБХ. За последно се чухме нощес. Не мога да кажа кои са гадовете. Това са думи на премиера. Бойко Борисов е прав, че поръчката за имунизацията не беше вярна. Вие в този момент тук ми организирате разпит за дейноста на БАБХ. Темите за оставките постоянно са на дневен ред. Отговорност носи този, който е отговорен. В случая това е БАБХ. Знам и идващия въпрос - ще желая ли оставката на доктор Илиев. Това е тематика, която се дискутира с премиера. Пак ще повторя, че оставките не са проблем ", разгласи министърът, откакто беше предизвикан неколкократно от водещата Биляна Гавазова кой е отговорен за тематиката с чумата и кой ще понесе отговорност.
" Оградата по границата с Румъния ще излезе към милион и 100 хиляди. Голяма част от нея ще бъде с режеща тел вид " Бруно ". Трудът изобще не се калкулира в тази цена. Дивите свине няма да могат да я прескочат ", даде обещание Порожанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР