Втори тур на местния вот ще се проведе в поне

...
Втори тур на местния вот ще се проведе в поне
Коментари Харесай

18 областни града избират кметове на балотаж

Втори тур на локалния избор ще се организира в най-малко едно обитаемо място от общо 196 общини

В най-малко едно обитаемо място в общо 196 общини у нас в неделя се организира втори тур на локалния избор. В105 общини ще има избор за кмет на община. Жителите на 18 регионални града ще избират градоначалници. 441 кметства също ще дефинират новите си кметове. Балотажи ще има и в 31 региона.

Големите градове, които ще изберат управниците си за идващите четири години, са София, Пловдив, Варна, Русе, Благоевград, Шумен, Плевен, Перник, Ямбол, Добрич, Пазарджик, Силистра, Търговище, Ловеч, Разград, Сливен, Смолян и Видин.

В три от кметствата на втори тур ще се явят по трима претенденти, защото вторият и третият са получили еднакъв брой действителни гласове предходната неделя. Това са кметствата Климентово, Радиново и Александрово. Ако двама претенденти получат еднакъв брой действителни гласове и на балотажа, тогава се насрочват нови избори.

На втория кръг от изборите в бюлетината още веднъж ще има квадратче " не поддържам никого ", което се смята за автентичен глас за гласоподавателите. То обаче няма да повлияе на резултата на всеки от претендентите, защото там определящи са единствено действителните гласове за него. / Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР