Втори тенисист бе задържан от австралийските гранични власти и изпратен

...
Втори тенисист бе задържан от австралийските гранични власти и изпратен
Коментари Харесай

Австралия задържа̀ и гони още един тенисист заради сертификат

Втори тенисист бе арестуван от австралийските гранични управляващи и изпратен в хотела за имигранти, където към този момент се намира международният №1 при мъжете Новак Джокович. Преди малко австралийските медии оповестиха, че чехкинята Рената Ворачова е била арестувана и изпратена в " Парк Хотел " в мелбърнското предградие Карлтън, откакто визата й е била анулирана.

38-годишната Ворачова е влезнала в Австралия още през декември с здравно изключение въз основата на това, че е прекарала заболяване от COVID-19 в последните 6 месеца (същата причина, заради която Тенис Австралия издаде позволение и на Новак Джокович, въпреки по-късно визата му да бе отменена). Чехкинята даже взе участие в подгряващ за Australian Open шампионат в Мелбърн.

Днес обаче тя е била посетена от чиновници на Граничните сили на Австралия и е била откарана под стража в имиграционния хотел, като е била " помолена " също по този начин да напусне страната с първия вероятен полет. Засега към момента не е ясно дали Ворачова ще апелира това решение, както направи Джокович.

В момента дипломати от чешкото посолство са в контакт със своята сънародничка, само че от самото посолство в Канбера към този момент отхвърлят коментар.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР