Втори случай на COVID-19 в Русенска област. Пробата е на

...
Втори случай на COVID-19 в Русенска област. Пробата е на
Коментари Харесай

21-годишен от Русе с потвърдена положителна проба за COVID-19

Втори случай на COVID-19 в Русенска област. Пробата е на 21-годишен юноша, който се е върнал от Англия преди 18 дни. Информацията е от изказване на шефа на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в града лекар Маргарита Николова, оповестява " Монитор ".
Момчето е пристигнало от островната страна на 19.03.20 година Той дружно със собствен другар и приятелката си, са кацнали на Летище София на 19 март. Майка му е откарала и тримата с автомобил до Русе. Веднага по-късно и четиримата се изолирали в фамилна вила русенското село Ряхово. Останали там за 14 дни. Храна носел бащата на 21-годишния юноша, като я оставял на перваза на прозорец. Четири дни по-късно, момчето се почувствало отпаднало, вдигнало температура и му се появила хрема. На идващия ден и майката му имала висока температура, болки в мускулите и изнемощялост. И при двамата признаците отшумели за няколко дни.
На 01.04.20 година карантината им изтекла и четиримата си създали бърз тест в частна лаборатория. Д о там отишли с персонален автомобил. Положителна проба дал единствено пробата на 21-годишния юноша. Уведомени са здравните управляващи и на 03.04.20 година му е взета проба за PCR тест, като резултатът е излязъл на идващия ден и е удостоверил позитивния резултат.
Към момента момчето е добре, не е настанен в болница и ще остане под карантина у дома за още 28 дни. Тримата контактни – майката, приятелят и приятелката му, ще бъдат още 14 дни под карантина. Взета е проба за PCR тест и на майката, защото и тя е имала признаци по време на първата карантина, като към момента се чакат резултатите.
Първият случай на пациент с COVID-19 в Русенска област е от 01.04.20 година – на 51-годишен мъж, върнал се от Австрия дружно с приятелката си. Той бе настанен в инфекциозното поделение на УМБАЛ „ Канев “ и по думите на лекар Николова се усеща добре. На този стадий над 1 100 души в русенска област са под домашна карантина. За към 800 тя към този момент е изтекла.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР