Втори оглед на мястото на самолетната катастрофа край летище Лесново.

...
Втори оглед на мястото на самолетната катастрофа край летище Лесново.
Коментари Харесай

Инструкторът на загиналия пилот: Беше свръхкомпетентен

Втори оглед на мястото на самолетната злополука край летище Лесново. Малък аероплан за акробатични полети се разруши през вчерашния ден в местността Побит Камък, а водачът почина на място.

Разследващите работят по няколко версии към момента. Предполага се, че 33-годишният Георги Влайков е летял прекомерно ниско, до момента в който е правил акробатични полети. Изведнъж самолетът попаднал в свредел, а това направило машината неуправляема.

Един от учителите на Георги Влайков, индивидът, който го е обучил да бъде инструктор, приказва пред БТВ.

Добър водач с богат опит за възрастта си. Така трейнинг мениджъра Петьофи Славов разказва положителния си другар, сътрудник и възпитаник Георги Влайков.

„ С Георги Влайков работим дружно към този момент не знам какъв брой години. Ерудиран, образован човек. Един от тези, които могат да бъдат наречени свръхкомпетентни “, споделя Славов.

Според него починалият водач е бил извънредно прецизен и постоянно е спазвал протокола при хвърчене.

„ Мъжете, които извършват акробатика, се смятат за герои, има малко арт в цялата тази работа. Освен за лично наслаждение е и да развличат публиката със смели манюври, които не всеки ден се виждат “, изясни още Славов.

Основните версии на проверяващите са четири. Първата е човешка неточност. Втората е механически отвод. Третата е утежняване на метеорологичните условия или прилошаване на водача. 

По-конкретно, експертите в региона на летенето считат, че Влайков е летял прекомерно ниско.

„ При нарушавания минималната безвредна височина при осъществяване на един комплициран маньовър, било по хоризонтала или по вертикала, мъчно се изтегля самолетът. И може да се попадне в скоростен срив. И самолетът става неуправляем “, сподели ръководителят на звеното за следствие на авиокатастрофи Христо Христов.

Въпреки че водачът е бил обезопасен с колани, специалистите са уверени - не е имал късмет за оцеляване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР