Втори министър от кабинета „Борисов“ 3 остава с висящ статут.

...
Втори министър от кабинета „Борисов“ 3 остава с висящ статут.
Коментари Харесай

Мониторингът остава: Ще си ходи ли министърът на правосъдието Данаил Кирилов

Втори министър от кабинета „ Борисов “ 3 остава с провесен статут. След Владислав Горанов, който по този начин и не подхваща никакъв ход макар ДДС-различията си с премиера, от през днешния ден неразбираема става ориста и на Данаил Кирилов.
Миналата година шефът на правосъдното министерство два пъти акцентира, че при неприятен резултат от отчета на Европейската комисия той ще си подаде оставката.
„ Ако не отпадне мониторинга, ще показва оставката си като министър на правораздаването “, зарече се Кирилов и през лятото, и през есента на 2019 година
От през вчерашния ден към този момент имаме процес по тематиката. Новата европейска комисия публично разгласи, че правосъдната промяна и битката с корупцията остават под наблюдението на Брюксел.
В някаква степен решението е малко изненадващо, тъй като и предният състав на Европейската комисия, и българските ръководещи уверяваха, че към този момент сме изпълнили всички условия, с цел да не бъдем обект на мониторинг.
Мотивът на Брюксел е, че към момента няма безапелационни резултати в битката с корупцията и промяната на правосъдната система.
Това разумно повдига въпроса – какво ще предприеме в този момент правосъдният министър Данаил Кирилов и ще удържи ли на думата си
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР