Втори ден по ред партиите от евроатлантическото мнозинство размениха остри

...
Втори ден по ред партиите от евроатлантическото мнозинство размениха остри
Коментари Харесай

Втори ден страсти в парламента - този път темата е кой с кого е в коалиция?

Втори ден по ред партиите от евроатлантическото болшинство размениха остри реплики в коридорите на Народното събрание. Ябълката на раздора беше кой с кого какъв брой е работил и дали това би трябвало да продължи. ГЕРБ дадоха поръчка за необятна коалиция.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Ако го сметнем по трънския курс – близо 50 законопроекта и от 270 дни на държавното управление – над 150 сме били дружно трите партии “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той счете, че в едно парламентарно болшинство би трябвало да има по-широка палитра от поддръжка.

„ Колкото и да не им се желае на сътрудниците, единствено съветска молекула има в нашите тръби “, сподели Бойко Борисов

От „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “ оповестиха, че разискват разнообразни тематики с досегашните си сътрудници. Но без срещи, единствено по телефона.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

„ Първо би трябвало да сме почтени към гласоподавателите. Ние споделяме, почтено, че сме в очевидна коалиция с Демократична България. ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало също да заявят почтено, че и те са дружно. И в действителност всички срещи, за които Борисов приказва са като среща на две обединения. Когато става дума за тях – индивидът, с който може да се приказва, с цел да се вземат крайни решения, нормално е Пеевски “, сподели водачът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

За построяването на плана са внасяни съветски и беларуски служащи незаконно

„ С Кирил съм работил доста по-добре в сравнение с с Борисов – доста по-лесно и доста по-често. Ако гледаме по този начин, то по-скоро ние сме в коалиция с него. Може да се случи, че ние с Кирил да управляваме, а Борисов да е съпротива. Това той би трябвало да го разбере. Кой споделя, че Борисов наложително би трябвало да ръководи “, безапелационен беше водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Снимка: БГНЕС

Партиите бяха безапелационни, че не се месят по никакъв метод в конструирането на служебната власт. Според изказванията им те няма да предложат и министри, които да бъдат включени в кабинета „ Главчев “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР