Втори ден на срещата на външните министри от НАТО в

...
Втори ден на срещата на външните министри от НАТО в
Коментари Харесай

Втори ден на срещата на външните министри от НАТО в Брюксел

Втори ден на срещата на външните министри от НАТО в Брюксел. Вчера в събитието взе участие и украинският им сътрудник Дмитро Кулеба, който получи увещание, че военната помощ за Киев ще продължи колкото е належащо. Досега съдружниците от Алианса са дали на Украйна помощ на стойност 150 милиарда евро, от които 65 милиарда военна поддръжка.

Финландия през вчерашния ден взе участие за първи път като пълновръстен член на НАТО в срещата на външните министри. Страната публично стана 31-ия член на Алианса, като процесът на ратификация лиши рекордно малко време - по-малко от година. Финландия и Швеция подадоха молба за участие предходната пролет, няколко месеца след началото на съветската експанзия в Украйна.

Очаква се в идващите месеци да има и развиване по приемането на Швеция в Алианса. Турция към този момент има възражения, само че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че диалозите продължава и упованията са Швеция също да се причисли към Пакта през юли, когато е срещата на върха на водачите от НАТО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР