Втори арест след изсичане на прочутото английско дърво „Sycamore Gap“

...
Полицията в Обединеното кралство извърши втория си арест за отсичането
Коментари Харесай

Полицията в Обединеното кралство извърши втория си арест за отсичането на древно дърво, което стои стотици години близо до римската забележителност Стената на Адриан в североизточно от Англия – очевиден акт на вандализъм, който шокира Обединеното кралство.

Часове след като 16-годишен беше освободен под гаранция, полицията на Нортумбрия съобщи в петък, че мъж на около 60 години е арестуван и е разпитан в ареста за това, което детективите описаха като „умишлен акт на вандализъм“.

Продължавайте да четете

списък от 4 елемента ЮНЕСКО определя Одеса за обект на световното наследство на фона на военни заплахиСнимки: Камбоджанците са изправени пред изгонване, за да „запазят“ обекта Ангкор ВатЗападна Австралия ще отмени новия закон, защитаващ обектите на аборигенското наследство„Невероятно тъжен ден“: Тийнейджър, арестуван в Англия след изсичане на древно дървокрай на списъка

„Безсмисленото унищожаване на това, което несъмнено е световноизвестна забележителност и местно съкровище, съвсем правилно доведе до изблик на шок, ужас и гняв в целия Североизток и по-далече“, главният инспектор на детектив Ребека Фени- каза Мензис.

„Надявам се, че този втори арест демонстрира колко сериозно приемаме тази ситуация и нашия постоянен ангажимент да намерим отговорните и да ги изправим пред правосъдието“, добави тя.

Полицията каза, че тяхното разследване продължава и призова обществеността за допълнителна информация относно изсичането на дървото.

„Всяка информация – без значение колко малка или незначителна смятате, че може да бъде – може да се окаже абсолютно решаваща за нашите разследвания“, казаха от полицията в социалните медии.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР