Втората тръба на Турски поток“ ще мине през България. Това

...
Втората тръба на Турски поток“ ще мине през България. Това
Коментари Харесай

Теменужка Петкова официално: Втората тръба на „Турски поток“ ще мине през България!

Втората тръба на „ Турски поток “ ще мине през България. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова на брифинг в Народното събрание. „ Газпром “ пусна публично известие, че демонстрация интерес и ще взе участие в третата обвързваща фаза на пазарния тест, който „ Булгарстрансгаз “ ще разгласи при започване на декември, обвързван с реализацията на плана за уголемение на газопреносната инфраструктура в България “, съобщи Петкова, съобщи Фокус.

„ Европейските регламенти в региона на енергетиката плануват доста ясно какви правила би трябвало да бъдат спазени,за да се построи инфраструктура в региона на природния газ. Според тях би трябвало да се организира пазарен тест, с цел да се разбере дали е налице сигурност и финансова резистентност “, сподели още тя.

Енергийният министър уточни, че втората тръба на „ Турски поток “ ще мине през България.

„ Оттук нататък следва прецизно съблюдаване на европейските правила, с цел да отстраняваме всички неточности от „ Южен поток “. Условията, които разгласи „ Булгарстрансгаз “ в третата обвързваща фаза, ще стане ясно кой резервира потенциал, в какви количества и за какъв брой години “, съобщи Петкова.

„ Газпром “ следи от близко развиването на плана за разширение на националната газопреносна мрежа на България, изпълняван от „ Булгартрансгаз " от българо-турската до българо-сръбската граница, разгласи по рано през днешния ден съветският холдинг.

„ Газпром " се интересува от този план и чака оповестяването на процедурата по Фаза 3 за „ Отворения сезон “. Към сегашния миг „ Газпром " възнамерява да вземе присъединяване в процедурата за опазване на мощности, само че решението ще бъде взето като се вземат поради изискванията, които ще бъдат известни при оповестяването на началото на процедурите от Фаза 3 ", се споделя в формалното известие.

Проектът за разширение на газопреносната мрежа " Булгартрансгаз " от българо-турската до българосръбската граница ще способства за повишение на сигурността на доставките на газ за България, района и Европейския съюз, и ще добави за Европейски Съюз нови пътища за доставка на газ, акцентират още от „ Газпром ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР