Втората по пазарен капитал банка в света China Construction Bank

...
Втората по пазарен капитал банка в света China Construction Bank
Коментари Харесай

Втората по пазарен капитал банка в света обмисля навлизане в България

Втората по пазарен капитал банка в света China Construction Bank обмисля нахлуване в България. Това заяви ръководителят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов пред Bloomberg. Още през 2013 година банката е почнала да работи по разширение към Европа. "Представители на China Construction Bank преглеждат доста съществено тематиката за свое наличие в България. Заместник-председателят й дружно с много сериозен екип от представители от Люксембург посетиха страната ни с тази цел ", акцентира Симеонов.

China Construction Bank разполага с активи на стойност 3,3 трлн. $, а годишната й облага се равнява на 37 милиарда $. Това я трансформира в една от най-мощните финансови институции в света, която има над 200 клона и дъщерни сдружения от всички равнища в 29 страни и райони. В края на 2018 година пазарната капитализация на банката доближава 207,179 милиарда $, което я слага на пето място измежду банките в света.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата съобщи, че задачата е при една последваща аудиенция да могат да бъде контрактувано с по-големи детайлности и то с институциите, от които зависи реализирането на това желание и изрази очаквания, че скоро ще има пробиви от китайска страна у нас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР