Втората по големина банка в Швейцария и една от най-мощните

...
Втората по големина банка в Швейцария и една от най-мощните
Коментари Харесай

След тежки загуби втората по големина банка в Швейцария с радикални мерки за реформа

Втората по величина банка в Швейцария и една от най-мощните и авторитетни финансови институции в света Credit Suisse разгласи поредност от радикални ограничения, ориентирани към стабилизиране на институцията. Новината идва след натрупването на големи загуби през третото тримесечие на годината, противоречиво преустрояване на отдела за капиталово банкиране и редуциране на 9 000 работни места.

От Credit Suisse желаят да сложат финален завършек на поредицата от кавги, които раздрусаха институцията, заявявайки, че резултатите имат за цел да основат " по-проста, по-фокусирана и по-стабилна банка ". И, несъмнено, да наберат нов и пресен капитал.

Базираната в Цюрих банка разкри, че се стреми към " коренно преструктуриране " на своята капиталова банка, ускорено изпитание за понижаване на разноските и подсилване и преразпределение на капитала, посредством което би трябвало да се сътвори една напълно нова и друга Credit Suisse.

Банката има намерение да набере капитал на стойност $4 милиарда посредством издаване на нови акции на топ вложители, в това число Саудитската национална банка, която се е заела да влага до 1,5 милиарда швейцарски франка, с цел да реализира акционерно присъединяване до 9,9%.

" В продължение на 166 години Credit Suisse построи мощен и почитан франчайз, само че ние признаваме, че през последните години сме се разконцентрирали ", акцентира ръководителят Аксел Леман в изказване, представено от международните медии.

Той сподели, че преоценката на бъдещата посока на банката включва " радикална тактика и явен проект за осъществяване за основаване на по-силна, по-устойчива и по-ефективна банка със постоянна основа, фокусирана върху клиентите и техните потребности ".

Банката ще работи и върху по-нататъшното възстановяване на ръководството на риска и контролните процеси в цялата банка, откакто серия от вложения се провали.

" Убеден съм, че това е проектът за триумф, който оказва помощ за възобновяване на доверието и гордостта в новата Credit Suisse ", добави ръководителят на банката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР