Втора върна на коронавирус удари Северна Македония. Причината е неспазване

...
Втора върна на коронавирус удари Северна Македония. Причината е неспазване
Коментари Харесай

Северна Македония пак пламна. СЗО с предупреждение

Втора върна на ковид удари Северна Македония. Причината е неспазване на ограниченията. В същото време Световната здравна организация насочи доста съществено предизвестие към всички страни, подхванали разхлабване на ограничаващите ограничения.

" Без подозрение има втора вълна от ковид, която е резултат от неспазването на ограниченията за събиране хората на групи ", съобщи министърът на опазването на здравето на Северна Македония Венко Филипче. Той изрази очакване, че тази втора вълна ще трае малко, само че предложи жителите да бъдат оптимално деликатни и внимателни.

В някои страни, разхлабили карантината, се следи нов растеж на случаите на Ковид-19 и хората там би трябвало да продължат да съблюдават защитните ограничения, а управляващите в това време - да продължат тестирането на популацията, разгласи Световната здравна организация, представена от Ройтерс.

Епицентърът на пандемията сега е в страни от Централна, Южна и Северна Америка и изключително в Съединени американски щати, сподели говорителката на СЗО Маргарет Харис.

" В някои страни - не приказвам особено за Европа, някои хора поясняват разхлабването на рестриктивните мерки, на ограниченията за обществено разграничаване, като знак, че епидемията е завършила. Не, тя не е завършила и няма да завърши, до момента в който към момента има вирус някъде по света ", акцентира тя на брифинг в Женева.

Харис се спря и на демонстрациите в Съединени американски щати след убийството на Джордж Флойд преди 10 дни и предизвести, че протестиращите би трябвало да вземат ограничения против заразяване, с цел да защищават както себе си, по този начин и останалите и още веднъж повтори най-важните правила за персонална хигиена в тази ситуация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР