Втора вълна на заразата COVID-19 удари Сингапур. През последните дни

...
Втора вълна на заразата COVID-19 удари Сингапур. През последните дни
Коментари Харесай

Българка от Сингапур: С разрастването на заразата мерките стават все по-строги

 Втора вълна на болестта COVID-19 удари Сингапур. През последните дни случаите на ковид в града-държава съвсем са се удвоили, единствено месец откакто страната беше дадена за образец за потискането на болестта без налагането на строги ограничения. Само за последните три дни случаите са към 3000.

След първия случай на болен на 23 януари управляващите в Сингапур педантично наблюдават околните контакти на всеки инфектиран, като в същото време се поддържа чувството за естествен живот по улиците на града-държава. Границите бяха затворени за евентуални преносители на болестта, а тестването и лекуването са безвъзмездни.

Мария Павлевска живее от 7 години в Сингапур. Преподава британски език в японско учебно заведение и е преводач към посолството на България в Джакарта. Разказва, че с разрастването на болестта ограниченията стават все по-строги.

" Всеки ден всеки си мери температурата по два пъти и се подписва, в случай че върви на работа. При влизане в здания също се мери температурата и се поставя лепенка, че си тестван ", показа Мария пред Bulgaria ON AIR.

От 7 април до 4 май е в действие нова вълна от ограничения, може да се излиза единствено в случай че е неотложно. Според Мария повода за новата вълна от болни се крие в мигрантите и подценяването на скоростта на разпространяването на инфекцията точно оттова. На тези места случаите на инфектирани с COVID-19 всеки ден са стотици.

" Има строителни служащи от чужбина, те живеят в общежития, тези служащи са хиляди и тези общежития са изолирани и никой няма право да излиза оттова. Главно случаите са оттова. Има финансова помощ за жителите, които са изгубили работата си. Някои получават по 600 $ за април, други по 800 за три месеца, трети 1000 едновременно, зависи от схемата за която аплайват ", описа още Мария.

" Стойте си у дома, мийте си ръцете за най-малко 20 секунди, спазвайте отдалеченост, спасете живот, бъдете здрави! ", моли сънародничката ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР