Втора седмица клиниките по детски болести в страната са пълни

...
Втора седмица клиниките по детски болести в страната са пълни
Коментари Харесай

Клиниките по детски болести в страната са пълни заради вълната от респираторни заболявания

Втора седмица клиниките по детски заболявания в страната са цялостни и под напън поради вълната от респираторни болести. В Клиниката по детски заболявания в Александровска болница в София 30-те кревати, планувани за дребни пациенти, са заети. На 40 дни е най-младият пациент, който е с бронхиолит със подозрение за RS-вирус. По думите на лекари всяко второ дете за обзор е с вирусна зараза.

От Националния център по заразни и паразитни заболявания оповестиха пред bTV, че една трета от изследваните проби са точно с RS-вирус (респираторния синцитиален вирус). Той протича по-тежко при децата, води до бронхилит и пневмония. При него доминира заразяването от предмети.

Лекарите виждат по-голяма периодичност на пневмониите, бронхиолитите, бактериалните инфекции и на RS-вируса. Почти цялостни са и детските отделения в Бургас. Регистрираните с остри респираторни болести са се нараснали с 50 за седмица. Заради бързите затруднения педиатрите поучават при признаци незабавно да се потърси персоналният доктор. Въпреки съвсем цялостните детски отделения, лекарите успокояват, че има потенциал и тежко заболели деца не се  връщат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР