VTB Bank беше засегната от най-голямата кибератака в историята си,

...
VTB Bank беше засегната от най-голямата кибератака в историята си,
Коментари Харесай

Руската банка VTB е подложена на най-голямата кибератака в нейната история

VTB Bank беше наранена от най-голямата хакерска атака в историята си, заяви във вторник втората по-големина банка в Русия, предупреждавайки за краткотрайни усложнения при достъпа до нейното мобилно приложение и уеб страница. От банката увериха клиентите, че техните данни остават в сигурност, предадоха Ройтерс и БНР.

Държавната VTB съобщи, че отблъсква хакерска атака за разпределен отвод на услуга (DDoS, Distributed Denial-of-service attack), при която хакери се пробват да залеят мрежата с извънредно огромен размер трафик на данни, с цел да я сковават.

" Технологичната инфраструктура на банката е подложена на невиждана хакерска атака от чужбина ", се споделя в изказване на VTB, добавяйки, че това е " най-голямата киберата освен тази година, само че и от самото начало, откогато банката работи ".

Руските държавни субекти и държавни компании бяха атакувани поради военната инвазия в Украйна, като уебсайтовете на Кремъл, водещия транспортьор " Аерофлот " (Aeroflot) и огромния заемодател " Сбербанк " (Sberbank) бяха измежду тези, които станаха очевидци на спирания или краткотрайни проблеми с достъпа, припомня Ройтерс.

Хакери също забавиха началото на речта на президента Владимир Путин на водещия стопански конгрес на Русия по-рано тази година.

Междувременно проруски хакери поеха отговорност или бяха упрекнати за офанзиви против уеб страници и инфраструктура в Литва, Норвегия и Съединените щати тази година.

VTB сподели, че по-голямата част от офанзивите са пристигнали от чужбина, само че банката е изключително обезпокоена от изкуствения трафик от съветски IP адреси. Тя също по този начин сподели, че ще съобщи всички разпознати съветски IP адреси на правоприлагащите органи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР