Всяко забавяне на пътя на Северна Македония към ЕС ще

...
Всяко забавяне на пътя на Северна Македония към ЕС ще
Коментари Харесай

Европейският посланик Дейвид Гиър: Всяко забавяне на РСМ по пътя към ЕС е рисково

Всяко закъснение на пътя на Северна Македония към Европейски Съюз ще има последици за страната и района, като изключително застрашени са достиженията на страната до момента, в които е вложила интернационалната общественост.

Това съобщи посланикът на Европейски Съюз в Северна Македония Дейвид Гиър на събитие в Скопие, на което бяха показани целите на белгийското европредседателство от основания в София дипломат на Белгия в РСМ Фредерик Мерис.

Гир акцентира, че доста от целите на белгийското председателство са значими и за страната, като да вземем за пример зеления преход и върховенството на закона.

" Изборите ще доведат до образуването на ново държавно управление и то ще би трябвало да се оправи с всички тези цели и провокации. Гражданите ще чакат резултати в оправянето с корупцията и върховенството на закона, промяната в обществената администрация ще бъде главният проблем на всяко ново държавно управление. Имаме няколко пътни карти за промени в правосъдния бранш, промени в обществената и държавната администрация, имаме отчет от скрининга, където са открити разнообразни проблеми, както и задача за оценка от Европейска комисия. Всичко това са упования, които би трябвало да се продължат напред. " - сподели Гиър.

Европейският дипломат означи, че македонските политици би трябвало да се съсредоточат върху промените в страната след провеждането на демократични избори.

" Миналите избори бяха доста сполучливи и се надяваме, че другите политически партии и претенденти ще предложат явен избор на електората. Абсолютно би трябвало да спрем тази поляризация и дезинформация и да работим върху мирни, взаимни изборни процеси, които ще бъдат сполучлива история, без значение кой ще завоюва изборите. " - уточни европейският посланик. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР