Всяко следващо решение на сглобката е по-лошо от предишното. Toва

...
Всяко следващо решение на сглобката е по-лошо от предишното. Toва
Коментари Харесай

Нинова: Всяко следващо решение на “сглобката“ е по-лошо от предишното

Всяко последващо решение на " сглобката " е по-лошо от предходното. Toва разяснява пред публицисти в Стара Загора водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова преди срещата си с новоизбраните от името на партията кметове и общински съветници от Стара Загора, Бургас, Кърджали, Сливен, Смолян, Хасково, Ямбол, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Всеки ден виждате доказателства за неустойчивост, променчивост, липса на бистрота и единствено сделки посред им - за пари, за власт и за порциите, които се разпределят “, сподели още водачът на партията.

Според нея това, което хората не виждат, ече решенията не се вземат в Народното събрание. Продължава този модел на задкулисие, на скрити игри, на сделки и разпределение някъде по кабинетите, сподели Нинова.

Тя разяснява, че вземането на неприятни решения е „ мъка за страната “. Според Нинова колкото по-скоро това държавно управление си замине и това болшинство се разтури, толкоз по-добре за България.

Тя напомни, че към този момент два пъти се внася избор на съмнение и Българска социалистическа партия не поддържа бюджета на страната за 2024 година, както и препоръчаните промени в Конституцията.

„ Вотът на съмнение е най-висшият парламентарен инструмент на опозицията и въпреки и да не минава математически, огромна част от обществото чува и вижда нашите причини, сподели Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява, че през най-висшия закон в страната - Конституцията, се продава българския народен интерес, тъй като през вчерашния ден чухме от Борисов, че двойното поданство при министрите ще остане. Това е парадокс, да ръководят хора, които служат на два народа и на ползите на две страни е немислимо за българския народен интерес, добави Корнелия Нинова.

Според нея през Конституцията се разпределят регулаторите в страната. Нинова съобщи, че решението да се даде наша противовъздушна защита и да се разположат други ракетни установки по българското крайбрежие е още едно доказателство, че министърът на защитата не е български министър и би трябвало да си върви освен той, само че и цялото държавно управление.

Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия е против това да се редуцира срокът на дерогацията и самият факт, че Европа разреши да се употребява до края на октомври 2024 година, значи, че това е и проевропейска политика. Тя акцентира, че съгласно всички специалисти горивата ще нарастнат, а в несъгласията за дерогацията борбата е кой да вземе „ Лукойл “ – ГЕРБ и Движение за права и свободи или " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Днешната среща в Стара Заго е трета следващата полемика, която от Българска социалистическа партия провеждат след извършените в края на октомври локални избори.

„ В момента кметската власт, локалната власт, кметовете и общинските съветници са единствената постоянна власт и то за идващите четири години. Те би трябвало да избавят хората от решенията на " сглобката “ ", разяснява Нинова. Българска социалистическа партия изрично не поддържа повишението на локалните налози и такси. Нинова добави, че общините чакат държавното управление да одобри бюджета, с цел да одобряват и те общинските бюджети. Местна власт без мощно показана парламентарна група не може да се оправи, сподели политикът.

Очаква се на днешната среща да бъдат разисквани бюджетът за 2024 година, както и общите задания пред Българска социалистическа партия в локалната власт, с акцент върху обществената политика и транспарантното ръководство на общините. Народният представител Румен Гечев ще сложи акцент върху ръководството на общинските финанси и отражението на политиките на локално равнище, предвид на Бюджет 2024.

В срещата вземат участие членове на Изпълнителното бюро и Националния съвет, народните представители от „ Българска социалистическа партия за България ”, регионални и общински ръководители, координатори, кметове и общински съветници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР