Всяко първо гостуване на любима група остава спомен завинаги. Не

...
Всяко първо гостуване на любима група остава спомен завинаги. Не
Коментари Харесай

Зимният дворец едва удържа на келтски ритми и пънк

Всяко първо посещение на обичана група остава спомен вечно. Не бе изключение и концертът на паметната американска келтик пънк група " Дропкик Мърфис "  в столичния Зимен замък на спорта. Чакането за тях продължи 23 години, през това време феновете им у нас ги следваха из разнообразни точки на Европа. За да ги дочакат и тук с помощта на " Тангра мега рок ". А те, почитателите, по никакъв начин не бяха малко. Над 3000 души, в това число очевидно съвсем цялата ирландска диаспора у нас. Зеленият цвят преобладаваше в залата сходно на празник на свети Патрик.

Съответно и настроението бе по ирландски приповдигнато - и у българи, и у чужденци. Постара се още подгряващият реализатор – лондончанинът Франк Търнър, който за към 50 минути самичък с акустична китара съумя да внесе атмосфера като при осъществяване в редови английски пъб.

За да пристигна моментът, в който прозвуча типична келтска мелодия, подхваната на гайда... И се почна прекарването " Дропкик Мърфис ". Групата има ясно построен жанр, съчетаващ ирландските ритми и обичайни песни с доста пънк, на моменти хардкор, малко рок и малко блус. И пламенно разпределяне на сцената, най-много от двамата вокалисти - Кен Кейси и Ал Бар. Публиката ги обожава за това и получи в цялостна мяра чаканото. Включително и огромните шлагери The State of Massachusetts, Going Out in Style, The Boys Are Back, I`m Shipping Up to Boston. Към края прозвуча и You`ll Never Walk Alone, одобрявана и като химн на " Ливърпул ". А Кейси поздрави почитателите на тима, които бяха в залата още под страстите от извоюваната в събота Шампионска лига.

Имаше и лъжица катран в цялата приповдигната атмосфера. Причината бе фен, който очевидно не бе осъзнал къде се намира и отправи нацистки привет. Това вбеси Кен Кейси и той персонално потърси разпра, концертът бе пресечен за 10-ина минути, а водачът на групата предизвести, че приема сходни неща като персонална засегнатост към тях.

Но въпреки всичко - всички останали се бяха събрали за забава и си я дополучиха. За последните две-три песни на сцената, по традиция за концерти на " Дропкик Мърфис ", се качиха близо 50-ина фена. Те съпреживяха с групата последните две осъществявания - Until the Next Time и кавъра на AC/DC Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Което си бе като черешка на този изритващ неприятното въодушевление концерт.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР