Всяко парче минава тестове и заработва само в рамките на

...
Всяко парче минава тестове и заработва само в рамките на
Коментари Харесай

Facebook: инженерите ни се чувстват отговорни за кода

Всяко парче минава проби и заработва единствено в границите на часове

На всеки стадий от програмирането се работи с специалисти по отбраната, персоналните данни и отворен/затворен код, съобщи Саймън Блекщайн, инженер по сигурността във Фейсбук

Инженерите на Фейсбук се усещат виновни за качеството и сигурността на кода, който пишат. Това, в комбиниране с работата на голям екип експерти по сигурността и поддръжката на общността на „ белите хакери ”, разрешава на огромната обществена мрежа да пази добре своите консуматори, описа Саймън Блекщайн, инженер по сигурността във Фейсбук.

Фейсбук се радва на милиарди логвания всеки ден. Социалната мрежа е интегрирана и с други известни приложения и технологии – да вземем за пример Instagram, месинджъра на Фейсбук, VR системата Oculus и други „ Това води до невиждани до момента резултати – само че и до голем провокации ”, сподели Блекщайн по време на Четвъртия районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от Югоизточна Европа, който стартира през днешния ден в Интер Експо Център София.
още по тематиката
„ Генерираме голямо количество код всеки ден. Инженерите ни се предизвикват да пишат доста, да се работят бързо, да доставя продуктите скоростно. Когато те се пробват да напишат нова функционалност – да вземем за пример привет за рождения ден на потребителя, то ние би трябвало да мислим за отбраната на индивида, за опазването на персоналните му данни, за предпазването на самите артикули ”, показа Блекщайн.

Динамиката е безпощадна – всяко парче код минава тестванията и заработва единствено в границите на часове. Справянето, съгласно Блекщайн, зависи от „ самоподсилващ се ” развой на отбрана, който обгръща целия витален цикъл на софтуера. Този развой е фокусиран върху самите инженери, които основават кода.

„ Работим екипно – това е обществена мрежа за другари и ние самите сме другари между тях. На всеки стадий от програмирането, от проектирането на архитектуратадо последния тест, се работи с специалисти по отбраната, по персоналните данни, по отворен/затворен код ”, разясни Блекщайн.

Общността на „ белите хакери ” спомага интензивно на Фейсбук. Тази общественост е доста огромна и доста мощна, съгласно него. „ Когато ние непрекъснато приказваме за сигурността и за това по какъв начин желаеме да я подобрваме, ние даваме доста благоприятни условия за потребителите, а белите хакери реагират на нашите послания, пишат ни, пращат ни ужасно доста информация ”.

Най-честите проблеми със сигурността, които във Фейсбук следи, са:

Обичайната процедура в развойните екипи на обществената мрежа е когато един инженер написа код, той да изпраща всеки приключен блок код за проверка. Този код незабавно минава през инспекция за главните правила за сигурност. На този стадий се включват няколко експерти по киберзащита, преглеждат кода и го връщат на инженера, като изискват промени.

„ При нас всеки инженер се усеща част от компанията. Ние им даваме възприятието за благосъстоятелност над това, което основават. Това ги прави виновни към всеки ред, който пишат.Те се усещат откровено виновни за кода, който пишат ”, акцентира Блекщайн.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР