Всяко нападение срещу Косово е нападение срещу Албания, заяви албанският

...
Всяко нападение срещу Косово е нападение срещу Албания, заяви албанският
Коментари Харесай

Рама: Всяко нападение срещу Косово е нападение срещу Албания

„ Всяко нахлуване против Косово е нахлуване против Албания ", съобщи албанският министър председател Еди Рама.


Той сподели, че Албания ще отбрани Косово, ако дипломатическите благоприятни условия бъдат изчерпани и се употребява оръжие, визирайки обтегнатите връзки сред Прищина и Белград.

" Ако се стигне до такава степен, Албания несъмнено ще поддържа Косово. Няма никакво подозрение, че Албания е стояла, стои и ще стои до Косово във всеки случай, даже в случай че, не дай си Боже, нещата стигнат до такава степен, че към този момент няма да се приказва, а ще се употребяват оръжия ", съобщи Рама пред телевизия ATV.

Той посочи, че Албания е член на НАТО, че има специфични връзки с Косово и че " всяко нахлуване против Косово е нахлуване против Албания ".

" Косово не е самотно и има стратегически съдружници, без които не би могло да съществува като страна. Поради тази причина би трябвало да се замислим за смисъла на съдружниците на Косово ", добави албанският министър-председател.

Той съобщи, че водачите в Прищина и Тирана би трябвало да мислят за бъдещето, с цел да " станат по-уважавани " в интернационален проект.

Според него изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на обстановката в Косово е стъпка обратно за Прищина./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР