Всяко лято куп големи имена в света на футбола стават

...
Всяко лято куп големи имена в света на футбола стават
Коментари Харесай

Най-добрите свободни агенти през 2020 година

Всяко лято куп огромни имена в света на футбола стават свободни сътрудници, но броят им през 2020 година е повече от неочакван. От Премиър Лийг до Серия А, от Ла Лига през Бундеслигата до Лига 1 ще намерите изумителни футболисти, които след края на сезон 2019/20 може да се възползват от правилото „ Босман”. Като свободни сътрудници ще имат опцията да получат по-големи заплати и бонуси при сключване, което от време на време може да се окаже договорката на живота им. Ето и лист с най-хубавите от тях.

ПРЕМИЪР ЛИЙГ

ЕДЕН АЗАР

Суперзвездата на Челси отхвърли голям брой оферти за нов контракт от клуба и се е настроил да се реалокира в Реал Мадрид, по опция даже още това лято. Има единствено един проблем тук, въпреки и значителен: идното трансферно ембарго на „ сините”. След като няма да могат да се укрепват с нови играчи до лятото на 2020 година, те надали ще пуснат белгиеца да си тръгне. Това прави напускането на Еден Азар като свободен сътрудник най-вероятния излаз. Ситуацията в Челси тогава би била повече от комплицирана, защото също следващата година изтичат контрактите и на Педро, Уилян и младия гений Калъм Хъдсън-Одой.

ДАВИД ДЕ ХЕА

Всъщност договорът на вратаря с Манчестър Юнайтед изтича още това лято, но клубът има едностранна алтернатива за удължаването му за още година. Не че това би изяснило бъдещето на Давид де Хеа. Испанският национал желае близка до изумителната седмична заплата на Алексис Санчес – 500 000 паунда, което управлението не приема и напускането на стража най-вече да се отсрочи за малко. Контрактът на Ерик Байи също изтича през 2020 година.



КРИСТИАН ЕРИКСЕН

Президентът на Тотнъм Даниел Леви е считан за един от най-хубавите договарящи във футбола, но му следва мъчно решение за бъдещето на Кристиан Ериксен. Като Азар, датският национал е цел на Реал Мадрид и в случай че до договорка не се стигне това лято, очаквайте „ шпорите” да го изтърван без пари през 2020 година. Централните бранители Тоби Алдервейрелд и Ян Вертонген са в сходно състояние.

ИЛКАЙ ГЮНДОГАН

Той беше първият доведен състезател от Джосеп Гуардиола в Манчестър Сити и каталанецът мощно желае Илкай Гюндоган да остане за още много време на „ Етихад”. Самият халф съобщи, че е спокоен по отношение на ситуацията си, а и няма по какъв начин да е другояче, откакто държи бъдещето си напълно в свои ръце. Контрактите на ветераните Давид Силва и Фернандиньо също изтичат през 2020 година, въпреки че подновяването им не е, най-малко на този стадий, чак толкоз огромен приоритет като този на Гюндоган

СЕРИЯ А

ДЖОРДЖО КИЕЛИНИ

Когато договорът на италианската канара изтече, той ще е на 35 години, което обаче не значи, че Джорджо Киелини не може да играе още време на върховото равнище във футбола. Вижте да вземем за пример съотборника му Андреа Бардзали. Киелини може да последва пътя на Джанлуиджи Буфон и да заиграе в чужбина, а в случай че реши да го стори като свободен сътрудник, ще има опашка за подписа му.



БЛЕЗ МАТЮИДИ

Още един състезател на Ювентус с изтичащ следващата година контракт е Блез Матюиди, който стана основна фигура за „ и бианконери” след идването си от Пари Сен Жермен през 2017 година. Французинът може и да навлезе в 30-те, но към момента има нужната сила за прекъсването на противниковите офанзиви и включването в тези на своя тим. Със сигурност би бил обект на интерес от много места. Контрактът на младия гений Мойс Кийн също изтича през 2020 година.

ДРИС МЕРТЕНС

При Маурицио Сари белгиецът разцъфтя като един от най-безпощадните нападатели в Серия А. Този сезон обаче Дрис Мертенс е по-неефективен при Карло Анчелоти, което може да изясни за какво клубът, настоящ много рационално на трансферния пазар, още не му е предложил нов контракт. Това подсказва и че 31-годишният стрелец може да бъде продаден след края на сезона. Контрактът на Хосе Кайехон също изтича през 2020 година.

ЕДИН ДЖЕКО

Рома ще желае към 10 млн. паунда за Един Джеко това лято, защото може да го изгуби без пари през идващото, а бошнакът е желан от куп клубове в Серия А и Премиър Лийг. Въпреки че през 2020 година ще навърши 34 години, таранът може да избере да изчака до тогава, с цел да подпише последния си огромен контракт като състезател. Също през 2020-а изтича контрактът на младия му сътрудник в офанзивата на „ вълците” Стефан Ел Шаарауи, забил 9 гола в 24 мача.



ЛИГА 1

НАБИЛ ФЕКИР

Ако нещата се бяха стекли иначе, Набил Фекир през днешния ден щеше да е състезател на Ливърпул. Мърсисайдци обаче се отдръпнаха в последния вероятен миг от договорката предишното лято и атакуващият халф остана в Лион. Големият въпрос е какъв брой още време ще свети в Лига 1. Фекир ще навърши 26 години през юли и OL ще има финален късмет да изкара положителни пари за него. Ако никой клуб не одобри цената на Лион, френският национал може да се трансформира в един от най-търсените свободни сътрудници през лятото на 2020 година.

ЕДИНСОН КАВАНИ

Топреализаторът на Пари Сен Жермен за всички времена признава, че отдръпването е сериозен вид за него, когато договорът му изтече след 14 месеца. В последното десетилетие Единсон Кавани се утвърди като един от най-хубавите нападатели в Европа и в случай че реши въпреки всичко да продължи да играе след 2020 година, сигурно няма да липсват претенденти за подписа му.

ТИАГО СИЛВА

Капитанът на ПСЖ играе на непрекъснато високо равнище в центъра на отбраната, но приема, че времето му в клуба ще изтече с края на контракта му през 2020 година, когато ще е на 35. Тогава най-вероятно ще се запъти назад към родината си Бразилия, с цел да завърши славната си кариера там, при все това няма да липсват и европейски клубове с подготвеност да му предложат сцена на лебедовата му ария. Също през 2020 година изтича контрактът с парижани и на Тома Мюние, който не играе задоволително при конкуренцията на Дани Алвеш и Тило Кеерер.



ЛА ЛИГА

ЛУКА МОДРИЧ

Носителят на „ Златната топка” се бе навил да напусне Мадрид поради Интер през предишното лято, но испанският клуб блокира договорката. Интересът от Италия обаче си остава и в случай че Лука Модрич не тръгне от „ Сантиаго Бернабеу” към Ботуша след края на сезона, най-вероятно ще го стори след края на 2019/20 без трансферна сума.

КЕЙЛОР НАВАС

Очакваше се той да напусне Мадрид идното лято поради загубата на титулярното си място от Тибо Куртоа, само че завръщането на Зинедин Зидан му даде очаквания. Френският треньор има огромно доверие на Кейлор Навас, който пази при спечелването на трите следващи Европейски купи на „ белите”, така че не би било изненадващо костариканецът да преподпише скоро. Ако не го стори, клубът или би трябвало да го продаде в този момент, или да одобри напускането му без пари през юли 2020 година.

СТЕФАН САВИЧ

В четирите си години в испанската столица Стефан Савич се потвърди като добър, въпреки и не непрекъснат, вид за центъра на отбраната на Атлетико Мадрид. С продажбата на Люка Ернандез в Байерн (Мюнхен) и предстоящото овакантяване на Диего Годин това лято, Диего Симеоне ще има потребност от черногорския национал през идващия сезон. Преговорите за нов контракт обаче още не са почнали, което може да докара до продажбата на Савич това лято на понижена цена. Ако ли не, Атлети рискува да го изгуби за без пари следващата година.



БУНДЕСЛИГА

ТИМО ВЕРНЕР

Универсалният нападател разцъфтя като един от най-хубавите в Бундеслигата след отиването си в Република България (Лайпциг) през 2016 година, но времето му там наподобява изтича с идването на края на контракта му след 14 месеца. Тимо Вернер е свързван с куп грандове на континента, в това число Байерн и Ливърпул. Лайпциг не може да си разреши да изгуби толкоз скъп актив за без пари, по тази причина 99% ще има продажба след края на сезона. Големият въпрос е „ къде?”.

ТОРГАН АЗАР

Юли 2020 година може да се окаже огромен месец за семейство Азар: Еден би бил свободен да напусне Челси, а дребният му брат Торган също тогава би станал свободен сътрудник. Той се утвърди на крилото в последните пет сезона и откакто светя за Борусия (Мьонхенгладбах), е свързван с Борусия (Дортмунд) и Атлетико. От Гладбах обаче ще желаят към 30 млн. паунда за 26-годишния белгиец, а това може да накара претендентите за подписа му да изчакат още един сезон. Тогава биха се радвали на идването му без пари.

МАРИО ГЬОТЦЕ

Някога именуван Германския Меси, Марио Гьотце се бе запътил към международна популярност с отиването си в Байерн и година по-късно вкарването на триумфалния гол за Германия на Мондиал 2014. Заради метаболитна болест обаче съзидателният полузащитник не можа да разкрие големия си капацитет и безславно се завърна вкъщи в Дортмунд, където не е корав титуляр. Директорът на BVB Михаел Цорк въпреки всичко би желал да задържи 26-годишния Гьотце и след края на действието на сегашния му контракт през юни 2020 година. Поне по този начин сподели пред „ Кикер” през февруари т.г.

Адам Нюсън, Football Whispers

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР