Всяко едно управление има и добри и лоши страни, коментира

...
Всяко едно управление има и добри и лоши страни, коментира
Коментари Харесай

Мира Радева: Младите момчета на този етап са неподготвени

Всяко едно ръководство има и положителни и неприятни страни, разяснява социологът Мира Радева пред Радио „ Фокус “, във връзка енергичността на властта, която с лекост всекидневно уволнява, отзовава и назначава фрагменти. Мира Радева посочи, че е рано за сериозни оценки, а и всяко ръководство е един доста комплициран баланс на ползи.

„ Винаги едно ръководство си има и положителните, и неприятните страни. И по тази причина това е един доста комплициран баланс на ползи. Винаги ще се намерят сериозни гледни точки в едната и другата посока. Това, което прави усещане – да, тези младежи за момента наподобяват незадоволително готови, когато става дума и за работа в Народното събрание, видяхме случая с мораториума, и за работа в изпълнителната власт. Затова и би трябвало да им се дадат тези спомагателни месеци, да се ориентират и дай Боже да се реализиран положителните резултати, тъй като всички имаме потребност от това “, сподели още социологът.

Мира Радева обърна особено внимание, че като учител в Пловдивския университет в дисциплината „ Електорална социология “ се е пробвала със студентите да видят в уеб страницата на ЦИК, по какъв начин може да се работи с данните по изборни секции.

„ Защото това е част от преподаването ни, да влезем в уеб страницата на ЦИК и да забележим, да обясня на студентите си по какъв начин може да се работи с данните по изборни секции. Всичките ни опити да влезем в този уебсайт през изборни секции се провалиха. Аз бях просто потресена, тъй като години наред ЦИК издаваше един бюлетин, в който и в книжен тип можеше да се види резултатът на всяка една изборна секция “, изрази възмущението си Радева.

Тя изясни, че това е част от изследователската, научна и академична работа на социолозите.

„ Поставям посредством вашия ефир този въпрос и ви апелирам да се обърнете към един от заместник-председателите Цветозар Томов, който е социолог. Нека да се сложи този въпрос на обществено разискване, тъй като може да е наша грешката, помолих и моите студенти да се обадят, резултат няма. Недопустимо е да имаме сходен проблем при машинни избори, би трябвало всичко да се случва доста по-лесно “, безапелационна беше Мира Радева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР