Всяко десето луксозно жилище в Москва, което се отдава под

...
Всяко десето луксозно жилище в Москва, което се отдава под
Коментари Харесай

Москва: Наемът на всяко 10-то луксозно жилище е завишен

Всяко десето първокласно жилище в Москва, което се отдава чартърен, е надценено. Най-често наемите в сегмента са в ценовия диапазон сред 2000 и 4000 EUR на месец, сочат данните на консултантската компания Kalinka Group. Често обаче притежателите на сходни парцели не се преценяват с действителната стойност на парцела си и не вършат отстъпки на евентуалните наематели.

Неликвидни жилища се следят и при първокласните парцели. Практиката демонстрира, че в множеството случаи притежателите им дълго време са живели в тях, създали са безценен ремонт преди време, само че в този момент, когато са решили да отдадат парцела чартърен не могат да схванат, че е належащо ново реновиране.

Жилищата, които се отдават чартърен на по-висока от действителната стойност, може да чакат с години наемател. На пазара се появяват обаче и вложители. Те детайлно изследват регионите, в които да купят апартамент за инвестиция. След това го ремонтират. Обявяват го за наем на малко над действителната цена и съумяват бързо да намерят клиенти. Това прави много сложна задачата на непрофесионалистите, които желаят също да печелят от рентиерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР