Всякакви варианти са на масата. Още нищо не е предрешено,

...
Всякакви варианти са на масата. Още нищо не е предрешено,
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Ако излезе заек от храста, ще е с втория мандат

Всякакви разновидности са на масата. Още нищо не е предрешено, не е предпоставено, но дори експертният кабинет ще си е политически в очите на хората.

 

Това мнение изрази пред БНР доцент Петър Чолаков от Института по философия и социология към Българска академия на науките.

 

" Бойко Борисов си остави вратите отворени във всички направления. Ясно даде да се разбере, че неговата обичана алтернатива е да си работи с ПП-ДБ, само че непосредствено сподели, че има и други варианти – да си работи с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия примерно. Бойко Борисов протегна ръка и към президента Радев.

 

Вариантът евентуално ще бъде с втория мандат. Това е най-големият късмет, ако има нещо да се случва – да излезе заек от храста, оттова ще излезе. Ще се търси някакъв тип експертно ръководство. Това ще бъде формулата. "

 

" Хитростта на Борисов към този момент се прояви. Ситуацията и все още го устройва. Самият факт, че седнаха на една маса да беседват – тези, които преди една година го вкараха в пандиза, седнаха с него и станаха джентълмени, за по-добър вид той не би могъл и да си мечтае ", разяснява той в предаването " Преди всички ".

 

Лакмусовият тест дали Борисов блъфира е диалогът за промяна в прокуратурата, счита доцент Чолаков.

 

" Ако се окаже, че Борисов се дръпне обратно в последния миг, по никакъв метод това няма да навреди на неговата известност. Това гласоподавателите на ГЕРБ по никакъв метод няма да ги натъжи. Напротив – голяма част от гласоподавателите ще се присмеят на наивността на Политическа партия, негативът ще си остане за тях. Това е слабостта на този вид тактика – да чакаме да забележим дали Борисов блъфира, или не. "

 

" За какво сядат хората на една маса? Сядат нормално да употребяват нещо. Да употребяват власт. Бойко Борисов влиза в ролята на всеопрощаващия. Всичко това работи в негова полза и не би трябвало да докара до негативи и срив в електоралната поддръжка. Напротив - за тези, които са седнали с него на масата, нещата не наподобяват изключително добре. За " Възраждане " обстановката е " win – win ". Ако има държавно управление – те ще играят контра, това идеално ги устройства, ще кажат – " евроатлантиците се схванаха ". Ако има предварителни избори – също идеално ги устройва. Те са тези, които биха спечелили най-вече от всевъзможни разновидности ", означи в разбора си Чолаков.

 

 ДПС е съпротива " към този момент ", както заявяват, тъй като пред Борисов има и други разновидности. Ако бъдат " изключени от баницата ", първоначално може да се понатъжат, само че така като съвсем до скоро бяха пакетирани като модел ГЕРБ-ДПС, в този момент обстановката е в тяхна полза, уточни той.

 

" Сядането на аварийна скамейка за тях също доста добре работи, тъй като може да спомогне за излизането от политическа изолираност. "

 

" И в живота с този, който те е предал, с него не сядаш на една маса. Този, който е предал, ще съобщи отново. Този, който е показал политическо коварство, ще го показва отново. Големият урок, обецата на ухото за партиите на смяната, трябваше да бъде присъединяване на Реформаторския блок във второто държавно управление на Бойко Борисов, когато ги употребява като смокинов лист ", сподели още Петър Чолаков.

 

Доц. Чолаков е песимистичен, че политическата рецесия може да бъде позволена, в случай че се образува краткосрочно ръководство, тъй като обстановката може да се окаже " в същите остарели облекла наесен ", като за него оптимистичният вид са парламентарни избори през есента, а песимистичният – през юли.

 

Политическите бездомници стават от ден на ден в България, посочи доцент Чолаков, визирайкитези 60%, които не гласоподават, мъртвите души в изборните описи и гласуващите с " Не поддържам никого ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР