Всякакви провокации от страна на киевските власти за насилствено разрешаване

...
Всякакви провокации от страна на киевските власти за насилствено разрешаване
Коментари Харесай

Генщабът на Русия предупреди Украйна за готовност да пресече провокациите в Донбас

Всякакви провокации от страна на киевските управляващи за принудително разрешаване на обстановката в Донбас ще бъдат пресечени. Това предизвести началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия Валерий Герасимов на брифинг пред военните аташета на други страни, осведоми " Новости ".

" Доставката на хеликоптери, безпилотни летателни апарати и самолети за Украйна тласка украинските управляващи да подхващат внезапни и рискови стъпки. Киев не извършва минските договорености. Украинските въоръжени сили афишират началото на потреблението на противотанковите ракетни комплекси Javelin в Донбас, които бяха доставени от Съединените щати, а също по този начин употребяват разузнавателно-ударни безпилотни летателни апарати турско произвеждане ", разяснява той.

По думите му това водело до изостряне на така и така напрегната обстановка. В същото време началникът на Генералния щаб означи, че информацията за подготвяща се инвазия на Русия в Украйна била неистина, а военната активност вътре в страната не изисквала съобщение.

" Страните от НАТО обръщат прекалено внимание на напредванията на войските през територията на Руската федерация. Предислокацията на подразделения по време на бойна подготовка е рутинна процедура за въоръжените сили на всяка страна ", акцентира Герасимов.

Напоследък в западните медии се надигна нова вълна от изявления, свързани с тематиката за " съветската инвазия " в Украйна. В Киев изначало обявиха, че не са записали скупчването на войски покрай границите си, само че по-късно също започнаха да настояват, че Москва има проекти да нападна съседа си.

В Русия тези обвинявания неведнъж бяха отричани, като се акцентира, че те се употребяват основно като опрощение за вкарване на повече сили и техника на НАТО до границите на страната. Както сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, Русия не крои никакви нападателни проекти, няма да нападна никого и придвижването на войски през личната й територия не би трябвало да тормози никого.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР