Всякакви пречки пред укрепването на европейското единство,като например разширяването наШенгензаБългарияиРумъния,

...
Всякакви пречки пред укрепването на европейското единство,като например разширяването наШенгензаБългарияиРумъния,
Коментари Харесай

Петков: Поставянето на пречки за Шенген ще засили влиянието на Русия

„ Всякакви спънки пред укрепването на европейското единение,като да вземем за пример разширението наШенгензаБългарияиРумъния, могат единствено да усилят политическата неустойчивост в двете страни и да засилят въздействието на Русия в тях, а и в района. " Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, представен от Дарик. Той е в Брюксел, където взе участие в конференция на тематика „ Време за тактика: Европа 2024 - 2029 г.в един геополитически свят “ на Европейски политически център.

" Като европейци би трябвало да се поучим отгрешкитеси вминалото- Европа би трябвало да се сплоти в съгласуван, обединен отговор на най-голямата стратегическа опасност за бъдещето си “, сподели още Кирил Петков. Той уточни, че Европа може да преодолее редица идни световни компликации, в случай че бъде обединена и има общ отговор на стратегическите офанзиви от страна на Русия, които са ориентирани къмЕвропейскиясъюз(ЕС) като цяло, а не просто към обособени страни.

В подтекста на наближаващите европейски избори, тазгодишната конференция разгледастратегическите приоритетина Европейски Съюз и бъдещия политически курс на съюза. Европейските водачи изследваха провокациите, пред които е изправен Европейски Съюз в този повратен миг, последствията от него за икономическата сигурност и опциите за развиване, оповестяват от пресцентъра на Политическа партия.

Министърът на вътрешните работиКалин Стояновизрази по-рано оптимизъм, че към момента е допустимо да бъде признато позитивно решение за присъединението на България към Шенген до края на годината. Оптимист съм, само че е несериозно, в случай че в днешния ден сме очаквали да бъде взето каквото и да било решение по отношение на приемането на България в Шенген, сподели той пред български публицисти след последното за годината съвещание на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи в Брюксел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР