Всякакви опити за натиск върху България са контрапродуктивни. Това заяви

...
Всякакви опити за натиск върху България са контрапродуктивни. Това заяви
Коментари Харесай

КОЙ КАРА ВЛАКА: Радев контра на Кирил Петков за Северна Македония: Срокове не даваме, искаме резултати! Макрон знае нашата позиция, не очаквам натиск

Всякакви опити за напън върху България са контрапродуктивни. Това съобщи президентът Румен Радев пред български медии в Брюксел преди началото на шестата среща на върха на „ Източното партньорство “ и в съвещанието на Европейския съвет.

„ На всички препоръки от май до в този момент съм приказвал с всички водачи на страните, както и с водачите на Европейските институции по тематиката Северна Македония. За повторно тази година тематиката за разширението особено за Северна Македония отпада от дневния ред. Точката я няма нито през днешния ден, нито на следващия ден. Нашите сътрудници най-накрая схванаха къде е същинският проблем. Проблемът визира надълбоко фундамента на самия Европейски Съюз – човешките права “. Това съобщи президентът Румен Радев пред български медии в Брюксел преди началото на шестата среща на върха на „ Източното партньорство “ и в съвещанието на Европейския съвет.
свързани новини31109преди 16 часа71020преди 13 часа
„ Ние ще продължим да отстояваме освен историята, само че главен приоритет остават македонските българи. Спазването на човешките права “, добави той.

На въпрос дали страната ни ще даде 6-месечен период, както съобщи министър председателят Кирил Петков пред непознати медии, той съобщи, че страната ни не дава периоди, а чака резултати.

Журналистите попитаха дали чака напън от френски президент, само че Румен Радев съобщи, че към този момент имали ясна спогодба, която са постигнали неотдавна в Страсбург.

„ Френският президент Емануел Макрон ясно знае българската позиция, тъй че не чакам напън. Имаме ясна спогодба. С Франция имаме да решаваме въпроси в енергетиката, добави “, добави той.
свързани новини102774на 15.12.2021
На срещата през днешния ден и на следващия ден в Брюксел се чака да бъде подписана декларация за Украйна, както и конвенция със страните от „ Източното партньорство “, която е посочена за значим инструмент за съдействие.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР