Всяка страна разполага със свои тайни служби, които работят за

...
Всяка страна разполага със свои тайни служби, които работят за
Коментари Харесай

Факти, които не знаете за тайните служби на САЩ

Всяка страна разполага със свои секрети служби, които работят за сигурността на страната, народа и неговите ползи. За тайните служби на Съединени американски щати се описват най-различни легенди и митове. Какво обаче е известно за секретните служби на една от най-могъщите страни в света, както и още обстоятелства - научете от редовете по-долу.

Колко навръх брой са сътрудниците?

Ако приказваме за тайните служби, постоянно хората си мислят, че те наброяват 100 (или даже по-малко) елитни бойци. Всъщност има към 6500. Като в тази численост не се включват хората, които работят в звената за персонална отбрана.

Те охраняват НЕ единствено президента!

Не единствено президентът, само че и фамилията му, някогашните президенти и фамилиите на някогашни президенти също са под протекция. Тайните служби също по този начин се грижат за сигурността на гостите на президента и всеки, който президентът желае да бъде предпазен.

Виж още:

Винаги имат от кръвната група на президента с тях

Агентите са подготвени даже да извършат кръвопреливане, в случай че е належащо. Те постоянно носят спомагателна кръв за президента, с цел да не поемат риск с донорска.

Mount Weather не е мит

В планината има под земята бункер, който се употребява, с цел да се крие там представител на държавното управление по време на събитие, на което се събират всички други държавни чиновници. Така в случай че терористите решат да нападат най-горното равнище на държавното управление, е по-вероятно да имат крах.

Виж още:

Готови са да дават първа помощ

Всеки сътрудник има съществени медицински умения и е подготвен да резервира успокоение в сериозна обстановка, с цел да избави живота на някого, преди да дойде кола за спешна помощ или преди да отидат в болничното заведение. Пътят на всеки президент е в детайли проучен, тъй че болничното заведение да е постоянно на 10 минути.

На пода на Овалния кабинет има датчици за придвижване

Едно от разпоредбите на тайните служби е, че президентът не би трябвало да остава самичък. Но в случай че президентът желае да остане самичък в Овалния кабинет без сътрудници, те елементарно могат да проследят всяко придвижване и евентуална опасност благодарение на датчиците, които се намират в пода.

Виж още:

Следят всички заплашителни писма

Тайните служби ревизират всички електронни и хартиени писма, които съдържат всевъзможни закани (дори забавни). Тази организация има и база данни с хиляди типове мастило, с цел да улесни процеса на следствие.

Изображение: iStock Photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР