Всяка секунда в света се сервират 4100 чаши кафе и

...
Всяка секунда в света се сервират 4100 чаши кафе и
Коментари Харесай

Един от най-големите производители на кафе JDE PEET`S инвестира 5 милиона евро в разширяване на капацитета в завода си в Костинброд

Всяка секунда в света се сервират 4100 чаши кафе и чай, създадени от водещата в сектора компания JDE PEET’S. Статистиката е динамична с посока нагоре, защото компанията влага 5 милиона евро в разширение на потенциала за печене и пакетиране в завода си за кафе в Костинброд. С тази инвестиция българският цех за кафе, който стартира активност преди повече от 30 години, учреден от ливанци за производството на бг марката " Нова Бразилия "   чака забележителното 25-процентово нарастване на индустриалната продукция и задълбочава програмата си за стабилно развиване.

Предприятието в Костинброд обслужва 18 пазара, в това число България, Румъния, Унгария, Нидерландия, Гърция, Турция, Италия, Испания, Украйна, Франция, Германия, Чехия, Полша, Прибалтика, Австрия и Англия. То предлага необятна гама от 85 крайни продукта от 20 сорта кафе, като 18 от тях се осъществят на родния пазар. Понастоящем разполага с екип от съвсем 100 чиновници, а 10 нови работни позиции бяха открити като част от напъните за разширение на активността, което в допълнение усилва опциите за претовареност и икономическия напредък в района.

Заводът за кафе в Костинброд сполучливо понижава въглеродните излъчвания на пекарната си с 16%, а излъчванията на азотен оксид - с повече от 60%. Освен това, постигнатото понижение на въглеродни излъчванията възлиза на 350-430 тона годишно, което способства за световните старания за битка с изменението на климата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР