Всяка професионална роля, която включва надзор над други хора в

...
Всяка професионална роля, която включва надзор над други хора в
Коментари Харесай

8 начина да използвате критиката като средство за мотивация

Всяка професионална роля, която включва контрол над други хора в работната си характерност, изисква непрекъсната противоположна връзка.

Както всички водачи знаят, не е елементарно да давате положителни мнения, когато би трябвало да посочите съответни области, в които чиновниците ви не се оправят задоволително добре.

Когато критикувате представянето на ваш чиновник, не би трябвало да забравяте, че колкото и неприятен  да е този диалог, той оказва помощ както за разпознаването слабите страни в работата на вашия екип, по този начин и за професионалния напредък на вашите чиновници, които се учат от грешките си и получават опцията да развият уменията си.

Способността да посочвате непознатите дефекти с почитание и откровеност си е цяло изкуство. Когато е изразена по верния метод, рецензията може да укрепи връзките сред вас и вашите чиновници и да докара до по-добри резултати на работното място.

Това са 8 метода да давате градивна рецензия.

1. Превърнете връзката в табиет

Обратната връзка не е нещо, на което може да обръщате внимание единствено по време на месечните срещи с екипа или на годишния обзор на успеваемостта. Не позволявайте единственият ви допир с вашите чиновници да бъде в моментите, когато нещо не е наред. Установете някакъв график за постоянна връзка, било то даже под формата на записка на календара, която да ви припомня да отделяте време за всеки човек от вашия екип. Получаването на положителни мнения в случаите, когато те са заслужени, ще омекоти неприятния усет, който остава след наложителната рецензия.

2. Фокусирайте се върху растежа

Добрият водач извършва ролята на треньор и наставник.  Това значи, че той би трябвало да даде насоки на другите, които да им оказват помощ за тяхното професионално израстване. Създайте среда, в чиято основа стои концепцията за непрестанно образование и самоусъвършенстване. Когато чиновниците ви усещат, че вашите дейности са в техен най-хубав интерес, те ще бъдат по-склонни да примат вашите мнения и оценки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР