Всяка оставка е закъсняла, щом се е стигнало до оставка.

...
Всяка оставка е закъсняла, щом се е стигнало до оставка.
Коментари Харесай

Мирослав Найденов: Формалната причина за оставката на Порожанов е за пред медиите

Всяка оставка е закъсняла, щом се е стигнало до оставка. Със сигурност повода не е, че не е освободена зам. шефката на фонд „ Земеделие “, тази официална причина е за пред медиите.
Това съобщи Мирослав Найденов, някогашен министър на земеделието в предаването " Лице в лице " по бТВ.

Борисов съобщи, че ще изчака инспекциите по отношение на Румен Порожанов, само че пък в случай че службите са му докладвали, че нещо са намерили – това също е догадка. Имаше разминаване, тъй като Порожанов разгласи, че самичък е подал оставка, само че от думите на Борисов излиза наяве, че той я е изискал.

По думите му програмата за развиване на селските региони продължава. Влизат 7,5 милиарда евро. Този целият запас минава през тази институция – Фонд „ Земеделие “. Трябва да се работи за изчистване на човешкия индивидуален фактор. Може хора, които работят във фонда, да не включат бенифициент в инспекция и това е действително. Санкцията би трябвало да е такава, че да откаже всички последващи да си помислят да вършат нещо неправилно. Брюксел ревизира по какъв начин е спазена процедурата. Изкривяването е в последващия надзор.

Работили сме повече от 2 години с Румен Порожанов. Смятам, че той подаде оставка като политическо лице, като министър, сподели още Найденов.

Определено е обезкуражаващо това, че хората виждат тези кавги с къщите за посетители и потреблението на еврофондовете. Много тежко беше убеждаването на хората, че би трябвало да аплайват по тези стратегии. Имаше много обезкуражаващи моменти и след стратегия „ Сапард “ и с консултантските компании. Важното е да се каже, че не може да се сложат всички под един знаменател, това което е на повърхността са свадите, само че има доста читави планове.

Това се квалифицира като корист с евросредства, само че няма възможност да бъдат спрени парите от Европейски Съюз. Важно е за нас, да извлечем поуките от това.

Борисов работи в тази ситуация с овакантения пост в министерството на земеделието както работи и при правосъдното министерство – поставя човек от комисията в Народно събрание. Десислава Танева е изрично от ГЕРБ. Не е ясно дали Движение за права и свободи не са се отказали от тази своя неявна квота. Може Движение за права и свободи да са отписали кабинета в този му смисъл.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР