Всяка жена има различни предпочитания - някои връзват косите си,

...
Всяка жена има различни предпочитания - някои връзват косите си,
Коментари Харесай

Ако спите с вързана коса, имаме лоша новина за вас

Всяка жена има разнообразни желания - някои връзват косите си, преди да си легнат, а други пък ги оставят пуснати. Вероятно през лятото всички спим с вдигнати коси, тъй като жегата от време на време е непоносима, само че всичко е въпрос на персонален комфорт. Но в случай че си от тези, които не обичат косата им да се разгръща на всички места и я прибират преди сън, имаме малко неприятна вест.

Оказва се, че спането с вързана коса може да докара до загуба на коса и това в действителност съществено ни обезпокоява.

 Ако спите с вързана коса, имаме неприятна вест за вас pixabay.com

Непрестанното стягане на косата с ластик може да докара до тракционна плешивост . Това заболяване съставлява химическо или физическо увреждане на косъма, вследствие най-често на несъразмерната или неправилната приложимост на аксесоари за коса, стилизиращи уреди и препарати. Но преди да изпаднете в суматоха, знайте, че тази вариация на алопецията няма да накара косата ви да опада напълно. Тя може да прични отчасти оредяване и изтъняване.

Задейства се от непрекъснатото дърпане, когато косата ви е вързана прекомерно плътно.

Това непрекъснато натоварване кара космените фоликули да се възпаляват и повреждат, тъй че да не могат да завършат цикъла на растежа си.

Освен че дърпате косата, триенето сред на косата във възглавницата също ще докара до намаляване на частиците на косата ви и ще се раздели, с цел да се получи междинна дължина, което ще докара до още повече вреди.

Какво можете да извършите?

Ако въпреки всичко косата доста ви пречи, до момента в който спите, вържете я, само че доста хлабаво. В случая плитката е удачно решение.

различен вид е да спите върху копринена калъфка, само че това може да ви излезе много скъпо. Добър сурогат тук може да е копринен шал, който да подложите под главата си.

Ако към този момент сте забелязали признаци на изтъняване на косата...

Не се тормозете, тракционната плешивост не е непрестанно положение, само че е от значително значение да я хванете рано и да прекъснете нездравословния си табиет. Уверете се, че не попадате в други нормални клопки, като да вземем за пример да употребявате несъответствуваща четка, погрешно миене или погрешно и непрекъснато стилизиране.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР