Всяка груба дума се отразява вредно върху нервната система на

...
Всяка груба дума се отразява вредно върху нервната система на
Коментари Харесай

Петър Дънов: Грубостта ни към другите вреди на нас самите

Всяка груба дума се отразява нездравословно върху нервната система на индивида. Защо? Защото тя се връща назад върху него.

Косвено ние си даваме тип на свободни, само че един различен се копираме. Ако някой те изкушава на пътя, да кажем, постъпва жестоко, той с това ти дава един неприятен образец и ти да постъпваш като него. Там се огрубяват хората. Той, като ти каже една груба дума, слага те на прелъщение и ти казваш: „ Чакай, и аз мога да ти кажа нещо сходно! “ Кажеш му още по-лоша дума. Е, запитвам: двама души, които си споделят неприятни думи, какво реализират? Огрубяват се – нищо повече. Там е всичката мъчнотия. Затуй в езика си, в мисълта си би трябвало да сте въздържани, в случай че желаете да вървите сполучливо.

За образец, кажа някому една груба дума, а по-късно желая да зная дали е груба, или не. Как ще ревизира? Ето по какъв начин. Ще кажа някому: апелирам ти се, кажи същата дума на мен, с цел да я опитам! Каже ли ми я, ще зная към този момент, каква е тази дума и какъв резултат създава.

Всяка груба дума се отразява нездравословно върху нервната система на индивида. Защо? Защото тя се връща назад върху него. Както каруцата раздрусва индивида, по този начин и трептенията на грубите думи, на негативните мисли и усеща създават разтърсване на нервната система и човек заболява. За предпочитане е да вървите пеш, в сравнение с да се качите на каруца, която ще ви раздруса до последната клетка. Като знаете това, пазете се от мисли, усеща и действия, които раздрусват нервната система. От какво се нуждае каруцата? От пружина. Трептенията на човешките думи, мисли и усеща също се нуждаят от пружина, т.е. от мекота…

Казано е: „ Блага дума отваря стоманени врата “. Следователно, кажи на индивида една богатства дума, да го повдигнеш и успокоиш. Острата, груба дума възбужда, нервира индивида. Благата дума е естествена храна за индивида. Дай му сладка храна, в случай че искаш да ти благодари.

 

Инфо: http://mostzaknigi.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР