Всяка година списъкът с храните, които имат чудодейни свойства за

...
Всяка година списъкът с храните, които имат чудодейни свойства за
Коментари Харесай

Кафе от гъби – новата суперхрана

Всяка година описът с храните, които имат чудодейни свойства за здравето, сякаш се усилват най-малко с една. Така стана и при започване на 2017-та, когато специфичен тип кафе, изработен от гъби, бе показано като новата суперхрана в фамилията на здравословните артикули.

Изследвания на напитката демонстрират, че кафето може да подтиква обмяната на веществата, предотвратява заболяването на Алцхаймер и понижава доста риска от меланхолия. Въпреки това съгласно някои специалисти тя може да провокира бодърствуване или да изостри възприятието на тревога.

Родината на новото кафе е Финландия. От компанията производител настояват, че всеки, престрашил се да я опита, получава истински кофеинов удар без забележими странични резултати.

Колкото и извънредно да звучи концепцията за кафе от гъби, опиталите я споделят, че напитката има усет на нещо приблизително сред кафе и чай. Притежава мек и богат усет, въпреки и не толкоз мощен мирис като истинската тонизираща напитка.

Създателят на новата суперхрана Теро Исокапулиа счита, че гъбеното кафе ще се радва на необятен банкет и скоро ще стане нещо изцяло естествено. Като съществени преимущества на изобретението си той показва здравословните му изгоди, приятния му усет, лесното подготвяне и относително ниската му цена.

Процесът по основаването на напитката включва варене на разнообразни типове гъби. След това те се изсушават и към тях се прибавя известно количество същинско кафе. Когато гъбите се изсушат добре, се смилат и от получената прахообразна примес се вари кафе.

Сред главните нейни изгоди са способността ѝ да контролира равнищата на кръвната захар, да балансира активността на стомашно-чревния тракт и стимулиране на имунната система в човешкото тяло.

Основните типове гъби, които употребяват финландските производители, са присъщите за Северна Европа вид майтаке, печурки и манатарки. Някои специалисти предизвестяват, че гъбите майтаке имат способността да разреждат кръвта и от време на време си взаимодействат с медикаментите за надзор на кръвното налягане, тъй че би трябвало да се подходи с внимание към новата напитка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР